Mehteri Sevdiriyorlar

Kütahya Simav'da gençlere mehteri sevdirmek ve tarih bilincini aşılamak amacıyla 50 dolayında esnaf ve kamu görevlisinin bir araya gelerek gönüllülük esasına göre kurduğu mehter takımı en kısa sürede halkın karşısına çıkabilmek için haftanın üç günü Belediye Düğün Salonunda sıkı bir şekilde çalışıyor

Kütahya Simav'da gençlere mehteri sevdirmek ve tarih bilincini aşılamak amacıyla 50 dolayında esnaf ve kamu görevlisinin bir araya gelerek gönüllülük esasına göre kurduğu mehter takımı en kısa sürede halkın karşısına çıkabilmek için haftanın üç günü Belediye Düğün Salonunda sıkı bir şekilde çalışıyor.
Simav halkının karşısına çıkabilmek için akşamları Belediye Düğün Salonunda sıkı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Simav Eynal Kaplıcaları Mehteran Musikisi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Oğuzhan Durmuş," Simav gibi büyük bir ilçede Mehteran Takımının olmaması zaten büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği gidermek amacıyla 50 dolayında esnaf ve kamu görevlisi arkadaş bir araya gelerek gönüllü olarak Mehter Takımı kurduk. Malzemelerini de kendi paramızla karşıladık. İyi bir ekip olduğumuza inanıyorum. Osmanlıdan kalan bu ecdat yadigarını Simav gibi büyük bir ilçede en iyi bir şekilde yaşatmak istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı haftanın üç günü akşam saatlerinde Belediye Eski Düğün Salonunda bir araya gelerek sürdürüyoruz. Simav'ı davul ve kös sesleriyle inletiyoruz. Bize desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız sayın Kasım Karahan ve Simav halkı da çalışmalarımızı yakından takip ediyor. Sabırsızlanıyoruz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile