Melikgazi Belediyesi Kayseri'nin Ulu Çinari Kayseri Lisesi Tarihi Kitabinin Tanitimini Yapti

Melikgazi Belediyesi Kayseri'nin Ulu Çinari Kayseri Lisesi Tarihi Kitabinin Tanitimini Yapti

Melikgazi Belediyesi, Kültür Yayinlari kapsaminda hayata geçirdigi, Yusuf Özmerdivenli tarafindan kaleme alinan “Kayseri’nin Ulu Tarihi Kayseri Lisesi” kitabinin tanitim ve söylesi programini gerçeklestirdi.

Programda iki ciltten olusan kitabin tanitimi yapilirken, AK Parti Genel Baskan Vekili Mustafa Elitas, Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu tarafindan söylesi programi gerçeklestirildi.

Kayseri’nin tarihine isik tutacak eserin gelecek nesillere miras kalacagini belirten Baskan Palancioglu konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Yusuf Özmerdivenli hocamin Kayseri Lisesi 100. yil mezunlari ile ilgili güzel bir çalismasi olmustu. Bu eser ikinci güzel çalismasi. Iki ciltten olusan eserin içerisinde mezun olanlarin listesi var. Hakikaten çok önemli isimler Kayseri Lisesi’nden mezun olmus. Kayseri Lisesi 1893 yilinda Talas Amerikan Koleji’ne rakip olarak kurulmus, 1920’li yillarin basinda Kayserili Lisesi binasi yapilmis. Türkiye’nin gelecegine hitap edecek ekonomistleri, sanatçilari, siyasetçileri yetistirmis bir lise. Bu nedenle bu lise gelecekte de farkli, gelismis, Türkiye gelecegine hitap eden gençleri yetistirmesi açisindan önemli. Basta Milli Egitimimiz olmak üzere müdürlerimize, ögretmenlerimize tesekkür ediyorum. Cenab-i Allah ülkemizin gelecegini güzel eylesin, gençligimizin gelecegini güzel eylesin. Onlara en iyi sekilde altyapi hazirlamak için bize yardim etsin. Yusuf Özmerdivenli hocamiza ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum.”

Eseri hayata geçirmek için 15 yil emek verdigini dile getiren Yusuf Merdivenli, “ Bu eserin ve bundan önceki Kayseri Lisesi 100 yil Seref Belgeseli kitaplarinin meydana gelmesi kolay olmadi. Bir ari binlerce çiçekten polen toplayarak nasil bir eseri meydana getiriyorsa ben de 15 yilimi vererek böyle bir eseri hizmete sunmaya çalistim. Kayseri Lisesi’ni anlatmaya sayfalar, saatler, günler yetmez. Böyle bir eserin kültür hayatina kazandirilmasina vesile olan degerli ögrencim Doç. Dr. Mustafa Palancioglu ve ekibine, emegi geçen herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kayseri Lisesi’nin önemine deginen AK Parti Genel Baskan Vekili Mustafa Elitas ise, “ Toplanti için çok tesekkür ediyorum. Baskanimizin katkilari ve daveti için çok mutlu oldum. Sinif arkadaslarimi, ögretmenlerimi görünce de büyük bir mutluluk yasadim. Lise Marsi’ni söylerken o günleri hatirladim. Gerçekten bu okul çok önemli egitim hizmeti vermis, çok önemli insanlar yetistirmis bir okul. Degerli Baskanimiza bu vesileyle bizi davet ettigi için, degerli hocamiza bu kitapla katki sagladigi için çok tesekkür ederim” dedi.

Mezunu oldugu Kayseri Lisesi’nin sehitlerini rahmetle anan Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Milletvekili Hulusi Akar, “Ülkelerin, milletlerin kendi tarihini bir sekilde yasamasi lazim. Bunu yasamak demek sadece tek basina yasamak degil; kurumlarin yasamasi; devletlerin, ülkelerin gelismesi için kurumlarin basarili olmasi lazim. Dolayisiyla biz de bu konumumuzu muhafaza edebilmek için bu organizeleri, etkinlikleri mutlaka yapmaliyiz. Programda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Mezun oldugumuz bu lisenin 63 sehidini de bu vesileyle saygiyla, hürmetle, rahmetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile