Melikgazi Ocak Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Melikgazi Ocak Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Melikgazi Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden 2011 yılı Ocak ayı meclis toplantısını yaptı.

Meclis gündeminde 6 sı ek olmak üzere 27 gündem maddesini oy birliği ile karara bağladı. Bu maddelerden 9'i idari, 18'si imar konusu olup, ilgili komisyonlarca görüşülerek karara bağlandı.
Melikgazi Belediye Meclisinin 2. gündem maddesi olan Denetim Komisyonu üye sayısının belirlenmesi ve seçiminin yapılması maddesinde, üye sayısının 5 olması kararlaştırılırken gizli oylama sonucunda da Denetim Komisyonu üyeliklerine, Timur Barlas, Hüseyin Yağmur, Sinan Taşpınar, Adnan Hüsrevoğlu, ve Hayriye Sözduyar seçildi.
Gündemin 3. maddesi olan ihtisas komisyonu üyelikleri seçimlerinde ise, Plan Bütçe Komisyonu: Zekeriya Ergüneş, Mehmet Gül, Nusret Uğurlu, Yılmaz Üçkan, Orhan Gözel, İmar Komisyonu: Ahmet Serdar Altuntuğ, Veysel Bayar, Kazım Nuralan, Oğuz Ortaköylüoğlu, Mehmet Mustafa Demir, Hukuk Komisyonu: Mehmet Savruk, Hamdi Merkezo, Mehmet Berk,Kahraman Avcı, Cihat Dinçel, Çevre Sağlık ve Eğitim Komisyonu: Özgül Ayhan, Ahmet Hilmi Kürtüncü, Hayriye Sözduyar, Ergün Sezer, Mehmet Berk.
Önceki dönem komisyonlarda görev alan Meclis Üyelerine değerli çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sunan ve yeni seçilen Meclis Komisyon üyelerine yeni görevlerinde başarılar temenni eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "2010 yılında gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlarla adeta ilçeyi yeniden imar ettik. Özellikle yeni bağlanan 7 yerleşim alanındaki yatırımlarla bu mekânlarda yaşayanlara Melikgazili olmasının farkını yaşattık. Büyük ölçekli ve çok amaçlı yatırımlar ile sadece mahalleliye değil belgeye hizmet sunuyoruz" dedi.
Büyükkılıç, 7 yeni yerleşim alanı ile hem sorumlulukların hem de hizmet yüklerinin arttığını, ancak bu meclis üyeleri, deneyimli, bilgili ve çalışkan kadro ile hizmetlerin artırılarak bu alanlarda örnek yatırımlar yaptıklarını ve merkez ile bütünleştirerek hizmet farklılığını en aza indirdiklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile