Memur-Sen'e göre açlık sınırı 912 lirayı aştı

Memur-Sen'in yaptığı araştırmaya göre, temmuz ayında Türkiye'de 4 kişilik bir çekirdek ailenin tüketmesi zorunlu olan gıdalar için harcaması gereken t

Memur-Sen'in yaptığı araştırmaya göre, temmuz ayında Türkiye'de 4 kişilik bir çekirdek ailenin tüketmesi zorunlu olan gıdalar için harcaması gereken tutar (açlık sınırı) 912 lira 409 kuruş olarak hesaplandı. Yine 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutar da (yoksulluk sınırı) ise 2 bin 553 lira olarak tespit edildi.

Temmuzda haziran ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,50'lik bir azalış yaşanmasına karşın, limon yüzde 24,90, çilek yüzde 15,55, üzüm yaprağı yüzde 13,80, kayısı yüzde 6,98, koyun eti yüzde 6,03 ve kümes hayvanları yüzde 5,72 artış gösterdi. Ucuzlayan gıdalar içinde ise karpuz, patlıcan, dolmalık biber ve şeftali yer aldı. Giyim madde fiyatlarındaki değişim ise ortalama yüzde 2,90'lık düşüş şeklinde gerçekleşti. Isınma fiyatlarındaki değişim ortalama yüzde 0,36'lık artış olarak gözlemlenirken, aydınlanma madde fiyatında bir değişim yaşanmadı.

Barınma fiyatlarındaki değişimin yüzde 0,28 artış olarak gerçekleştiği temmuz ayında, sağlık madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,05'lik bir artış gerçekleşti. Ulaşım madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,87'lik artış gerçekleşirken, haberleşme madde fiyatlarında ortalama yüzde 2,63'lük artış kaydedildi.

Temizlik madde fiyatlarında bir değişimin yaşanmadığı temmuz ayında, eğitim-kültür madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,56'lık artış, çevre ve su madde fiyatlarında ise ortalama değişim yüzde 0,09'luk artış şeklinde gerçekleşti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile