Menengiç Kahvesi Her Mevsim Begeni Topluyor

Menengiç Kahvesi Her Mevsim Begeni Topluyor

Gaziantep’teki Tarihi Tahmis Kahvesi’nde hazirlanan Gaziantep’in tescilli içecegi menengiç kahvesi her mevsim yerli ve yabanci turistlerin begenisini topluyor.

Türkiye’nin güneydogusunda yer alan ve tarihi dokusuyla ön plana çikan Gaziantep’te, yaklasik 400 yillik bir geçmise sahip olan tarihi tahmis kahvesi, her mevsim yaptigi menengiç kahvesiyle yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olmaya devam ediyor. Menengiç kahvesi kendine has aromasi, lezzeti, rengi ve kokusuyla dikkat çekiyor. Diger yandan içerisinde kafein bulunmamasi kahve tiryakilerinin yani sira kafeinsiz içecek tercih edenlerin de ilgisini çekiyor. Gaziantep’e farkli bölgelerden ve dünyanin çesitli sehirlerinden gelen turistler, sehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini kesfetmenin yani sira bu essiz kahve lezzetini tatma firsatini buluyorlar. Gaziantep’in turizm potansiyelini artiran bu tarihi içecek, sehrin gastronomi ve kültür turizmine olan katkisini da gözler önüne seriyor.

“Menengiç kahvesinin 400 yillik hatirasi var”

Tarihi Tahmis Kahvesinin geçmisini anlatan, Gaziantep’te tarihi ve lezzet yönünden en ugrak noktalarindan biri oldugunu belirten isletme sahibi Mehmet Hilmi Bagci, “Tarihi Tahmis kahvesi yaklasik 400 yillik geçmise sahip bir mekan ve Osmanli’nin ilk kahvelerinden biri diyebiliriz. Tahmis kahvesi, vazgeçilmez lezzetlerden olan menengiç kahvesi ile insanlarin dinlenme noktasi. Insanlarin gelip kahvelerini içtigi, sohbet ettigi tarihi bir yer. Menengiç kahvesi ise özel bir kahve, Gaziantep’e gelen misafirler muhakkak buraya gelerek kentimizin kültürel ve vazgeçilmez olan menengiç kahvesini içerler. Bir kahvenin 40 yillik hatiri varsa burada yaptigimiz menengiç kahvesinin 400 yillik hatirasi var” dedi.

“Yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgisi var”

Turistlerin yogun ilgi gösterdigini söyleyen Bagci, menengiç kahvesinin saglikli oldugunu ifade etti.

Bagci, “Gaziantep’e gelen yerli ve yabanci turistler kentin çesitli turistik yerlerini gezdikten sonra muhakkak buraya gelirler. Bizlerde onlara elimizden geldigince güzel bir sekilde hizmet etmeye çalisiyoruz. Bizim hem fiyatimiz uygun hem de saglikli bir ürün. Çocuklarin ve hanimlarin içmesinde hiçbir problem yok. Dogal bir malzemelerle ve yerli üretim kahvemizi yerli sunumlarla müsterilerimize sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Ben buraya ön yargili bir sekilde gelmistim”

Istanbul’dan Gaziantep’e gezmeye gelen ve menengiç kahvesine ön yargili bir sekilde yaklastigini söyleyen Elif Borluk kahveyi içtikten sonra çok begendigini ve fikrinin degistigini söyledi.

Borluk, “Bence menengiç kahvesi çok güzel. Ben buraya ön yargili bir sekilde gelmistim. Sade Türk kahvesi sevdigim için içemem diye düsündüm ama bayagi güzeldi. Sütlü Türk kahvesine benziyor. Internetten, sosyal medyalardan duyarak görerek geldik. Kuzenimle birlikte Istanbul’dan günübirlik bu lezzeti tatmak için geldik. Herkesin bu lezzeti tatmasi gerekiyor. herkese tavsiye ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile