Mereto Dağı Zirvesinde Suriye ve Mısır Halkı İçin Dua Ettiler

BATMAN - Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en yüksek dağına tırmanış gerçekleştirdi.

Aralarında öğrenci, esnaf, memur ve imamın da yer aldığı dernek üyeleri araçla ulaştıkları Mereto Dağı eteğindeki Çarkpınar köyünden yaptıkları 3 saatlik yürüyüşün ardından zirveye ulaşırken, burada güneşin doğuşunu izlediler. Sason-Der üyeleri, Suriye ve Mısır'da hayatını kaybedenler için zirvede dua etti.

Zirvede güneşin doğuşunu izlemek için Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en yüksek dağına tırmanışı gerçekleştirdiklerini bildiren Dernek Başkanı Metin Özmen, "Daha öncede defalarca Mereto Dağı'na çıkmıştım ama güneşin doğuşunu izlemek nasip olmamıştı. Her geldiğimde de büyük bir heyecan duyuyorum. Burası gerçekten görülmeye değer bir yer. Herkesi Mereto Dağı' çıkmaya davet ediyoruz. Mereto Dağı'nın tanıtımı bölge turizmine büyük katkı sunacak" dedi.

İlk kez Mereto Dağı'nın zirvesine çıktığını kaydeden Sason Tekel Camisi İmamı Medeni Demir ise bu tür gezilerin inancın kuvvetlenmesine vesile olduğunu ifade ederek, "Bizler de buraları görüp dağlara ve her şeye hükmeden Allah'ın büyüklüğünü, azametini idrak etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Özgür Baz ise tırmanışın Sason ve Batman'ın tanıtımına büyük katkı sunduğunu dile getirdi.

Fırat Üniversitesi öğrencisi İmam Ağım ise bölge turizmi açısından büyük öneme sahip Mereto Dağı'nın mutlaka görülmesi gereken mekanlar arasında yer aldığını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile