Mersinliler Güne Sporla Basliyor

Mersinliler Güne Sporla Basliyor

İçel’de spor yaparak saglikli bir hayat sürmek isteyen vatandaslar, profesyonel egitmenler esliginde her sabah güne spor yaparak basliyor.

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde, ‘harekete devam’ sloganiyla kentin farkli noktalarinda gerçeklestirilen sabah sporlari devam ediyor. Sabah erken saatlerde günesin dogusunu karsilayan İçelliler, güne spor yaparak basliyor. Mezitli Cumhuriyet Gösteri Merkezi, Galatasaray Meydani, Özgecan Aslan Baris Meydani, Fenerbahçe Meydani, Kir Kahvesi yani gibi kentin farkli noktalarinda sürdürülen spor etkinliklerine katilan vatandaslar, daha dinç bir vücut ve saglikli bir yasam sürdürmenin tadini çikariyor.

Spora gelen vatandaslar ayrica, Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan yapilan saglik taramasindan da ücretsiz bir sekilde yararlanabiliyor. Böylelikle spor öncesi saglik taramasindan geçen vatandaslar, kendilerine uygun olan egzersizleri, profesyonel antrenörler ve saglik ekipleri esliginde gerçeklestiriyor.

Mustafa Islam Erisik: “Insanlar memnun, bu da bizi mutlu ediyor”

İçel Büyüksehir Belediyesinde yüzme antrenörü olan Mustafa Islam Erisik, “Biz her gün sabah saat 06.30’da Galatasaray Meydani’nda spor yapiyoruz. Fakat sadece burada degil, kentin birçok noktasinda eszamanli olarak sabah sporu yapiliyor. Spor yapmaya gelen vatandaslar, ayrica Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan saglik taramasindan da geçiriliyor. Saglik için spor diyorum” ifadelerini kullandi.

Yaz aylarina girilmesinin de etkisiyle katilimin her geçen gün daha da arttigini kaydeden Erisik, “Grup sayimiz gitgide artiyor. Galatasaray Meydani’nda 20-25 kisiyle basladigimiz sabah sporu, su anda 55-60 kisiyle devam ediyor. Insanlar memnun ve bu da bizi mutlu ediyor. Bizde basketbol, voleybol, atletizm gibi birçok spor bransi var. Mümkün oldugu kadar genis bir kitleye sporla hitap etmeye ve sporu İçel’e yaymaya çalisiyoruz” dedi.



Talat Çorakçi: “Sabah sporu çok hosuma gitti”

83 yasindaki Talat Çorakçi, sabah sporu ve saglik taramasini degerlendirerek, “Ben sahilde yürüyüs yapiyordum. Belediyenin sabah sporunu ilk defa gördüm, çok da hosuma gitti" diye konustu.

60 yasinda oldugunu, yillardir sabah sporuna katildigini ve saglik taramasini da çok olumlu buldugunu belirten Fatma Çakir, “Biz sürekli buradayiz. 4 yildir Büyüksehir Belediyesi ile birlikte spor yapiyoruz. Çok keyifli, çok güzel. Yasliligimiz süper geçiyor. Güzel geçiyor, mutluyuz” seklinde konustu.



Gülay Anteplioglu: “Birlikte spor yapmak keyifli oluyor”

Kalabalik olarak ve uzman antrenörler esliginde spor yapmanin çok keyifli oldugunu ifade eden 67 yasindaki Gülay Anteplioglu, sabah sporuna mümkün oldugunca katildigini belirterek, “Ara ara kosuyorum, spora katiliyorum, hep buradayim. Birlikte spor yapmak keyifli oluyor. Çünkü insan sporu evde de yapabilir ama sikiliyorsun. Burada hep birlikte yapiyoruz. Hocalar da muhtesem, güzel oluyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile