MESKI Yogun Yagislara Karsi Önlem Aliyor

MESKI Yogun Yagislara Karsi Önlem Aliyor

İçel Büyüksehir Belediyesine bagli İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü ekipleri, yogun yagislarda yasanabilecek muhtemel su baskinlari ve taskinlara karsi çalismalarini sürdürüyor.

Ekipler bu çerçevede, yaklasan kis aylarina ve yogun yagislara karsi tüm ilçelerde yagmursuyu hat ve izgara temizliklerine ara vermeden devam ediyor. Yagmursuyu izgaralari ve kollektör hatlarini temizleyen MESKI ekipleri, yogun yagislarda olusabilecek su baskinlarina karsi önlemler aliyor. Bu sayede muhtemel yagmursuyu göllenmelerinin ve beraberindeki magduriyet sorunlarinin yasanmasi önleniyor.

13 ilçede yagmursuyu izgaralari ve kollektör hatlarinin temizlikleri yapildi

MESKI, 2022 yilinda İçel’in tüm ilçelerinde yaklasik 110 bin metre yagmursuyu hatti ve 16 bin 266 adet izgara temizligi çalismasi gerçeklestirdi. Akdeniz, Toroslar, Yenisehir ve Mezitli ilçelerinde 121 mahallede yaklasik 28 kilometre yagmursuyu hat temizligi ile 9 bin 49 adet izgara temizligi çalismasi yapildi. Anamur ve Bozyazi’da 12 mahallede yaklasik 9 kilometre yagmursuyu hat temizligi ile 722 adet izgara temizligi, Erdemli’de 14 mahallede yaklasik 6 kilometre yagmursuyu hat temizligi ile 300 adet izgara temizligi, Silifke’de 10 mahallede yaklasik 17 kilometre yagmursuyu hat temizligi ile 437 adet izgara temizligi, Mut ve Gülnar’da 9 mahallede yaklasik 345 metre yagmursuyu hat temizligi ile 135 adet izgara temizligi çalismasi tamamlandi. Tarsus ve Çamliyayla ilçelerindeki 46 mahallede ise yaklasik 49 kilometre sebeke temizligi ile 5 bin 623 adet izgara temizligi çalismalari gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile