Meslek Lisesi Ögrencileri Üretti, Kütüphanesiz Okul Kalmadi

Meslek Lisesi Ögrencileri Üretti, Kütüphanesiz Okul Kalmadi

Kastamonu’da "Kütüphanesiz Okul Kalmasin Projesi" kapsaminda meslek lisesi ögrencilerinin atölyelerde ürettikleri malzemelerle, merkez ve ilçe ihtiyaç duyulan okullarda kütüphane olusturdu. Proje kapsaminda 89 okulda kütüphane açildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan öncülügünde baslatilan ve Milli Egitim Bakanliginca Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destegiyle yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmasin Projesi” çerçevesinde, Kastamonu Tasmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, ögretmenleri ile kütüphanesi olamayan 89 okul için kollari sivadi. Kentte 1869 yilinda kurulan ve bu yil yaklasik 2,5 milyon lira ciro yapan meslek lisesinin ögrencileri, atölyede hummali bir çalismayla kütüphaneler için masa ve kitaplik üretti. 152 yildir kentte hizmet üreten Tasmektep ögrencileri, yaptiklari raflari kamyonetlere yükleyerek merkez basta olmak üzere tüm ilçelerde ihtiyaç duyulan okullarda kütüphane olusturdu.

1 ay çalisma ile kütüphanelerin malzemelerini hazirladilar

Yaklasik 1 ay önce çalismalara baslayan Tasmektep ögrencileri, il merkezi basta olmak üzere 15 ilçenin kitaplik, masa ve sandalye gibi kütüphane malzemelerini üreterek, yerinde montajladi. Bu kapsamda 250 plaka ’MDFlam’ ve ’Suntalam’ islenerek mobilya ve iç mekan tasarim alaninin teknolojik makine parkinda üretimi yapildi. 4 ögretmen, 2 teknisyen ve 18 ögrenci yaklasik 1 ay boyunca hafta sonlari da dahil özverili bir sekilde çalismalarini sürdürerek 55 okulun kütüphane üretimini yapti. Ayrica cografi uzakliklarina ragmen 15 ilçenin ihtiyaç duyulan 34 okulunun kütüphaneleri de yerine teslim edilerek montajlari bitirildi.

"Sevinçleri ve mutluluklari bütün yorgunluklarimi giderdi"

Özellikle kütüphane kurulacak yeri olmayan 5 okulun koridorlarina, özel ergonomik tasarimlar yapildi. Üretimi hizli ve seri bir sekilde bitirilen 5 okulunda koridorlarina sik, okul ögrencilerinin çok begendigi oval kitapliklar ve yonca masalar teslim edildi. 18 Tasmektep ögrencisi, yaklasik 2 bin 300 saatlik yogun ve tempolu çalisma süreçlerinde üretimin her asamasinda yer alarak mesleki egitim isbasi uygulama asamalarini bizzat yerinde görme imkani buldu. Mobilya ve iç mekan tasarim alani 11’inci sinif ögrencisi Isa Ortaakarsucu, “Kütüphane yapim isinde yer aldigim için çok mutluyum. Yorucu bir süreç olmasina ragmen okullara kütüphanelerin kurulumundan sonra ögrenci kardeslerin sevinçleri ve mutluluklari bütün yorgunluklarimi giderdi” dedi.



"Üretim yaptim ve ülkeme katma deger sagladim"

Üretim faaliyetleri sürecinde sabah kahvaltilari dahil ve öglen yemeklerinin ögretmenleri tarafindan karsilandigini ifade eden ögrencilerden Emre Yörür ise “Iyi ki Tasmektep mobilya ve iç mekan tasarim alaninda okuyorum, çok mutlu ve gururluyum. Üretim yaptim ve ülkeme katma deger sagladim. Mezun oldugumda kendi atölyemi kurarak çalismayi hedefliyorum. Ayrica görmedigim 15 ilçeyi de görerek ilimi tanima firsati buldugum için ögretmenlerime çok tesekkür diyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile