Mevlana Enstitüsü'nde Çalışmalar Başladı

Mevlana Enstitüsü'nde Çalışmalar Başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, kuruluşu onaylanan Mevlana Araştırmaları Enstitüsü'nün en kısa sürede açılacağını söyledi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler ile rektörlük senato salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, başvurusunu Şubat ayında gerçekleştirdikleri Mevlana Araştırmaları Enstitüsü'nün açılması için Bakanlar Kurulu'ndan onay çıktığını, kararın 22 Ağustos tarihli resmi gazetede yayınlandığını hatırlattı.
Mevlana Enstitüsü'nün 1953 yılından bu yana Konya'da kurulmaya çalışıldığını söyleyen Prof. Dr. Okudan, "Böylelikle üniversitemiz bir hayalini daha gerçekleştirdi. Ortak platformda güçlü bir enstitü oluşturup, Mevlana'yı tüm dünya'ya akademik anlamda çok daha etkin şekilde tanıtmak istiyoruz. Mevlana Araştırmaları Enstitüsü'nü kurmak eskiden beri hayalimizdi. Bir hayalimizi daha gerçekleştirdik. Köklü bir devlet üniversitesi bünyesinde dünya çapında ilgi görecek bir enstitü oluşturmak için artık düğmeye bastık. Uluslararası düzeyde bir enstitü olması için gereken bütün altyapıyı oluşturacağız. Enstitümüze her kesimden insanın sahip çıkmasını bekliyoruz. Mevlana'yı dünya'ya daha doğru tanıtmak için neler yapılabileceğini konuşacağız. Yurtdışından ve içinden bilim adamlarını enstitümüze davet edeceğiz. Deneyimli ve güçlü bir kadro oluşturarak, enstitünün ülkemize ve şehrimize yakışır çalışmalar yapacağına inanıyorum" dedi.
Rektör Prof. Dr. Okudan, enstitünün yüksek lisans ve doktora öğrencileri olacağını, bu alanda daha etkin ve bilimsel çalışmaların yapılabileceğini ifade ederken, kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti. Enstitünün başkanlığına bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler'i atayacağını kaydeden Prof. Dr. Süleyman Okudan, bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.
Yrd. Doç Dr. Nuri Şimşekler ise, 5 yıllık çalışma sonucunda YÖK'ün kararı ile Mevlana Araştırmaları Enstitüsü'nü kurduklarını, ciddi ve etkin akademik çalışmalar yapılacağını dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile