Mevlana’nın 739. Vuslat Yıldönümü

Mevlana’nın 739. Vuslat Yıldönümü

Mevlana'nın 739. Vuslat Yıldönümü Yenimahalle'de semazenler eşliğinde anıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katıldığı etkinlikte okunan ilahiler ve sema töreni ilgiyle izlendi. Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı'nın Mevlânâ Celâleddîn Rûmî'nin Hakk'a Vuslatının 739. yılı dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği törene Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ve eski bakanlardan Abdüllatif Şener de katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecenin açılış konuşmasını yapan vakfın yönetim kurulu başkanı Nurten Arbaş, Şeb-i Arus haftası dolayısıyla her sene düzenledikleri bu törenin önemine değindi. Mevlana'nın değerlerinin ve manevi zenginliğinin ülke sınırlarını aşarak dünya tarafından benimsendiğini belirten Arbaş, onunla gelişen kültürün yozlaştırılmadan gelecek nesillere ulaştırılmasını kutsal bir görev kabul ettiklerini, vakıf olarak titizlikle Mevlana'yı yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Arbaş, etkinliğin düzenlenmesine katkılarından dolayı Yaşar'a teşekkür ederken, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bu törenin gerçekleşmesinin ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti.

Nazım'ın “Mevlana” ismiyle yazdığı şiirden kesitler okuyan Arbaş, iki değerli ismin böyle anlamlı bir törende bir arada anılıyor olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Geceye katkılarından dolayı plaket verilen Yaşar da yaptığı konuşmada fikir ve duygu dünyası ile evrenselleşen, kardeşlik ve sevginin simgesi haline gelmiş Mevlana'nın kişiliği ve erdemleriyle örnek alınması gerektiğini belirtti.

“Kim olursan ol yine gel” diyerek hiçbir ayrım yapmadan insanlığa seslenen Mevlana’nın bugün de mesajlarını vermeye devam ettiğini belirtti.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Mevlana’nın anılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Yaşar, “Burada semazenlerimiz ellerini Hakk’a açıyor, Hakk’a dönüyor. Bunun ne kadar büyük bir zenginlik ve renk olduğunu görmek benim için gurur verici bir olay” dedi.

Konuşmaların ardından semazenlerin Mevlana’nın şiirleri ve ilahiler eşliğinde sema döndüler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile