Mevlana'nın 743. Vuslat Yıl Dönümü

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü nedeniyle Konak Meydanı'nda anma programı düzenlenecek

Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü nedeniyle İzmir'de anma program düzenlenecek.

AK Parti İzmir İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Hakk'a vuslatının 743. yıl dönümü vesilesiyle 18 Aralık Pazar günü Konak Meydanı'nda 'Şeb-i Arus' etkinliği gerçekleştirilecek.

Etkinlik öncesinde kentteki STK'lar ile bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz, teröre karşı millet olarak asla boyun eğilmeyeceğini vurgulayarak, 'Tek bir ümmet olma bilincimizi yeniden öne çıkaracak çok önemli tasavvufi değerlerimiz var. Bu değerler arasında öyle bir tanesi var ki o da Mevlana Celaleddin-i Rumi'dir. Yaşadığı yıllar boyunca ümmet olma bilincini, İslam'ı ve güzelliklerini en güzel şekilde ifade ederek gelecek nesillere ulaşmasını sağladı.' ifadesinde bulundu.

Vuslat etkinlikleri kapsamında Denizli'den özel bir ekibin program gerçekleştirmek için kente geleceğini aktaran Yılmaz, anma programına yoğun katılım beklediklerini kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile