Mhp Ankara Milletvekili Yeniçeri'nin Basın Toplantısı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, PKK'nın çekilmesi ve silah bırakma sürecinin iflas ettiğini ileri sürerek, Güneydoğu'da meydana gelen terörist ve bölücü faaliyetlerin kamuoyuna duyurulmayarak, sözde barış sürecinin devam ettiği duygusunun oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 'PKK'nın çekilme süreci' ve Mısır'da meydana gelen darbeye' ilişkin değerlendirmelerde bulundu. PKK'nın çekilmesi ve silah bırakma sürecinin iflas ettiğini iddia eden Yeniçeri, Güneydoğu'da meydana gelen terörist ve bölücü faaliyetlerim kamuoyuna duyurulmayarak, sözde barış sürecinin devam ettiği duygusunun yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

AK Parti'nin 'çözüm süreci' ile halkı oyaladığını savunan Yeniçeri, "KCK'lıları serbest bırakır ve bölgedeki askeri birlikleri geri çekerken, PKK var gücüyle yerleşim bölgelerine sızmış, gücünü pekiştirmiş ve halkın üzerindeki baskısını artırmıştır. PKK'lı teröristler artık askerle değil, şantiyelerle, baraj ve karakol inşaatlarıyla savaşır hale gelmişlerdir. PKK bölgeyi bir yandan kurtarılmış bölge haline getirmeye çalışırken diğer yandan var gücüyle uyuşturucu ticareti ve kenevir ekimine yönelmiştir. TSK'nın binlerce askerler kenevir tarlalarına yaptığı operasyonlar sembolik ve göstermelik bir boyutta kalmaktadır" dedi.

Yeniçeri, konuşmasını şöyle sürdürdü: "PKK, Türkiye Cumhuriyeti devletini bölgede formaliteye indirgemeye çalışıyor. PKK, bölgede fiilen hakim olduğunu göstermeye çalışmaktadır. Diğer yandan Murat Karayılan'ın yerine, örgüt içi infazlarıyla ve şahin tavırlarıyla tanınan terörist Cemil Bayık'ın gelmesi de PKK'nın yeni bir strateji devreye soktuğunu gösterir niteliktedir."
Öcalan'ın serbest kalabilmesi için formül üstüne formül üretildiğini iddia edene Yeniçeri, "Bunların içinde en başta geleni Öcalan'ın sağlık durumunun bahane edilerek serbest bırakılmasıdır. Bölücü kaynaklarda bu konudaki haberlerde ciddi artış var" ifadelerini kullandı.

MISIR'DA MEYDANA GELEN ASKERİ DARBE
Yeniçeri, Mısır'da meydana gelen askeri darbeye ilişkin olarak, "Mursi'nin iş başına gelmesiyle birlikte bütün dış yardımları kesilmesi, IMF kredilerinin askıya alınması beklenilen bir durumdu. Mursi'nin iş başından uzaklaştırılır uzaklaştırılmaz bütün dış yardımların serbest bırakılması, benzin, ekmek ve elektrik kuyruklarının sona erdirilmesi de eşyanın tabiatına uygundur" diye konuştu.

Mursi'ye yapılan darbenin taktik olarak Suriye'de Esad'ın ve Ortadoğu'da İran'ın manevra sahasını genişlettiğini kaydeden Yeniçeri, İsrail'in de derin bir nefes aldığını söyledi.

Yeniçeri, Mısır ve bölge için yeniden askeri nitelikli rejimin devreye girdiğini belirterek, selefi akımların güçleneceğini ve Suriye'den Türkiye'ye kadar uzanan bir hattın etkilenmesinin söz konusu olacağını dile getirdi.

Torba Yasa'ya ilişkin bir soru üzerine Yeniçeri, "Sivil toplumu daha fazla etkin kılmak gerekirken, onları daha objektif sağlamak gerekirken her şeyi kendi tekeline almak inanılmaz bir iktidar obezitesidir. İktidar, yedikçe yeyesi, aldıkça alası, hükmettikçe hükmetmesi gereken bir obeziteye döndü" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile