Mhp Didim İlçe İstişare Toplantısı Yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Didim İlçe Teşkilatı'nın istişare toplantısı yapıldı.

  MHP Aydın milletvekillerinin de katıldığı toplantıda ülke gündemi değerlendirildi .
5 haziran cumartesi günü saat 14 : 00 ' de Belediye Düğün Salonu ' nda yapılan istişare toplantısında MHP Aydın milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu , Ali Uzunırmak ve Recep Taner , MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti , MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas , Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci , MHP ' li Akyeniköy ve Akbük Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından konuşan MHP Didim İlçe Başkan Yardımcısı A . Erol Öktensoy , faaliyet raporunu okudu . MHP Didim İlçe
Başkanı Can Atas ise konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaparak küskün olan ve partiden ayrılanlara çağrıda bulundu . Atas konuşmasında ülke gündemini değerlendirirken işsizliğin arttığını , üretimin durduğunu ve rant ekonomisine dayalı bir sistemin yürürlükte olduğunu ileri sürerken " İskenderun ' daki terör olayı ve verdiğimiz 6 şehidimiz üzüntümüzü bir kat daha arttırdı . Üzüntümüzü azaltan ise şehitlerimizin şehitlik mertebesine yükselmesidir . Bu sorun kararlı , dirayetli bir hükümetle çözülür bu da
MHP hükümetiyle çözülür " şeklinde konuştu .
MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti ise İsrail ile son yaşanan olaylar ve İskenderun ' daki terör olayını değerlendirirken " Burada benim kanıma dokunan şu oldu : İsrail ' in yaptıklarını kınıyor ve lanetliyoruz , bunda hemfikiriz . Ama aynı gün 6 askerimiz şehit olmuş ve sadece bunlar için eylemler yapılıyor , gıyabi cenaze namazları kılınıyor . Sayın Başbakan şimdi Filistin ' e Müslüman olduğu için destek çıkıyor ama Irak ' ta , Kerkük ' te , Musul ' da Müslüman Türkler şehit edilirken neredeydin? " diye sordu . Referanduma da
değinen Muti , MHP olarak referanduma hayır diyeceklerini ve partililerin de bu konuda neden hayır dediklerini halka anlatması gerektiğini söyledi .
Konuşmaların ardından partililerin ülke ve Didim gündemine ilişkin görüşleri ve önerileri dinlendi .
Ardından konuşan MHP Aydın Milletvekili Recep Taner konuşmasında Akyeniköy ' den sonra hedefin Akbük ve Didim olduğunu ve buna göre çalışmalar yapılacağını vurguladı . Taner konuşmasında hükümete yüklenerek işsizliğin arttığını , ekonominin kötü olduğunu özelleştirmelerde peşkeşlerin çekildiğini söylerken son yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek " 2002 yılında toplam 6 şehit verilirken , tek başına 30 Mayıs ' ta 6 şehit veriliyor . Bunu vebalini sizler sandıkta ödeteceksiniz " dedi .
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise düzenlenen toplantıların amacının fikir alışverişi olduğunu söylerken " Burada edineceğimiz bilgileri çevremize iyi ve doğru anlatacağız " dedi .
Filistin ' e giden insani yardım gemilerinde Türk vatandaşların öldürülmesinden sonra yaşananlar konusunda Başbakan ' ı suçlayan Uzunırmak " Filistin ' e giriş sadece denizden mi var? Bu söylediklerimden İsrail ' i haklıymış gibi düşünülmesin ; bu gemilerin oraya gideceğinden kimin haberi var? Mısır devleti açsın kapılarını oradan yapın yardımı . Onlar da Müslüman ülke değil mi? " sözleriyle eleştirdi .
MHP MYK üyesi ve Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu ise gelinen süreçte en önemli sorunun bilgi kirliliği olduğuna vurgu yaparken " 70 milyona doğruları anlatmada ciddi engellemeler var . Gerçekleri ve doğruları anlatmalıyız " dedi . Kumcuoğlu ulusal bir gazetede çıkan ve Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ' nin Filistin ' deki Kızılay ' ın çalışmaları anlattığı haberi okurken " Burada Kızılay ' ın her türlü tedariki yaptığı anlatılıyor . Şimdi bu gemiler neden buraya gidiyor? Neden bu insanlar öldürüldü?
Bunu iyi düşünmek lazım . Ekonomi kötü , işsizlik artmış , cari açık fazla ; referandumda hayır çıkacak ; oylar yüzde 30 ' un altına çoktan düşmüş , Sayın Başbakan yönetime tutunma sevdasında . Biz MHP olarak iyi tahlil yapmalıyız . Biz her zaman meclisteyiz ve olmaya da devam edeceğiz . Çünkü biz mecliste olmadığımızda Türkiye Cumhuriyet Devleti yok olma sürecine girecektir " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile