Mhp Dostluk Grubundan Üyeliklerinin Askıya Alınmasını İsteditbmm

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubunun MHP`li üyelerinin, teklif Fransa Senatosu tarafından reddedilinceye kadar üyeliklerinin askıya alınmasını talep ettiklerini açıkladı.

Vural, yaptığı yazılı açıklamada, bütün uyarılara rağmen Fransa Meclisinin söz konusu kanun teklifini kabul ettiğini anımsattı.

''Böyle bir girişim, tarihimiz ve milletimiz nezdinde yok hükmündedir'' ifadesini kullanan Vural, şunları kaydetti:''Fransa Ulusal Meclisinin söz konusu karar tasarısını gündemine alarak kabul etmesi, dostluk ilişkisinin ötesinde hasmane bir tutum olduğu açıktır. Böyle bir kanunu çıkaran Fransa Ulusal Parlamentosu ile kurulan Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubunun anlamı kalmamıştır.

Dostluk Grubu üyesi olan MHP grubu milletvekilleri, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Adana Milletvekili Ali Halaman, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Manisa Milletvekili Sümer Oral ve Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, söz konusu kanun Fransa Senatosu tarafından reddedilinceye kadar dostluk grubu üyeliklerinin askıya alınmasını talep etmişlerdir.''Vural, milletvekillerinin taleplerinin, TBMM Başkanlığına gönderildiğini bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile