MHP'li Bulut, Misir Alim Kotasinin Artirilmasini Istedi

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tarim Kredi Kooperatiflerinin misir alim kotalarinin artirilmasini istedi.

TBMM’de konusma yapan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, misir kotasini gündeme getirdi. Bulut, misir alim fiyatlarina dikkat çekerek, “Cumhurbaskanimiz tarafindan 22 Agustos’ta misir alimi konusunda ton basina 5 bin 750 TL’den alim yapilacagi ifade edilmistir. Su an için hasadi yapilan misirin piyasa kosullarinda olusan fiyati 4 bin 800 TL ile 5 bin 100 TL civarinda olup, bu miktarin çiftçimizin emegini karsilamadigi açiktir. Özellikle Erbaa, Niksar, Tasova ve Kazova bölgelerindeki misir üreticilerimiz, Tarim Kredi Kooperatiflerinin alim kotalarinin artirilmasini ve Toprak Mahsulleri Ofisinin de alim yapmaya baslamasini, böylece Cumhurbaskanimiz tarafindan ilan edilen miktar üzerinden yapilacak alimlarla piyasanin olusmasini beklemektedir” dedi.



Geçici alim merkezi kurulsun

Nakliye maliyetlerinin çok arttigini kaydeden Bulut, “Ayrica, nakliye maliyeti altinda ezilen çiftçilerimiz için özellikle Erbaa ve Niksar bölgelerinde Toprak Mahsulleri Ofisinin geçici alim merkezlerinin kurulmasi bölge üreticisinin beklentisi olup, bu konu tarafimizca takip edilecektir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile