Milletvekili Şahin’den İç Tüzük Açıklaması

Milletvekili Şahin’den İç Tüzük Açıklaması

AK Parti Karabük Milletvekili ve TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti iç tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralı ile ilgili olarak Genel Kurul'da açıklık getirileceğini ve bununla ilgili çalışma yapıldığını söyledi.

Seçim bölgesi Karabük’te Milletvekili Osman Kahveci ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Şahin, AK Parti'nin tüzüğüne göre, üç dönem AK Parti listelerinden seçilenler, hiçbir şekilde yani farklı görevler için de olsa yeniden aday olamadıkları ve bunun ilgili bir esnekliğe gidileceği" yönündeki soruya şöyle karşılık verdi: “İç tüzüğü hazırlayan kişilerden biri benim. Biz o düzenlemeyi yaparken kastımız yani o düzenlemenin gerekçesi üst üstedir. Ama çok açık şekilde yazmadığımız için şu an tartışma konusu oluyor. AK Parti'de bir kişi üst üste 3 dönemden fazla milletvekilliği yapamaz şeklindeki o düzenleme daha sonra bir ara vererek adaylığa mani olmayacak bir şekilde düzenlenmiştir. Ama sanıyorum yeterli açıkta olmadığı için eğer ileride 3 dönem AK Parti milletvekilliği yapıp bir dönem ara verdikten sonra, tekrar aday olsa bir kişi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tüzüğü uygulayarak o kişinin adaylığının iptaline gidebilir düşüncesinde. Genel Kurul'da bu konuda bir açıklık getirilecek diye tahmin ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile