Milyonluk Zimmet Davasına Tabelacı Damgasını Vurdu

Milyonluk Zimmet Davasına Tabelacı Damgasını Vurdu

Bursa'da zimmetine 4 milyon lira geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Gürsu Belediyesi Mali Hizmet Müdürü'nün davasında ifade veren tutuksuz sanıklardan biri, müdürün, hesabına gönderdiği paraları fakire fukaraya verilmek üzere aktardığını söyledi

  Bursa ' da zimmetine 4 milyon lira geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Gürsu Belediyesi Mali Hizmet Müdürü ' nün davasında ifade veren tutuksuz sanıklardan biri , müdürün , hesabına gönderdiği paraları fakire fukaraya verilmek üzere aktardığını söyledi .
3 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde " nitelikli zimmet " suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık İ . Ç . ile hesaplarına para aktardığı iddia edilen arkadaşları tabelacı S . G . , ganyan bayii işletmecisi T . E . ve iddia bayii işletmecisi D . Y . ' nin yargılanmasına devam edildi .
Zimmetine 4 milyon lira geçirdiği iddia edilen Gürsu Belediyesi Mali Hizmet Müdürü İ . Ç . ( 43 ) hakkındaki iddiaları yalanlarken , ifadesini bu celsede veren tutuksuz sanıklardan S . G . ( 33 ) , şok iddialarda bulundu .
Gürsu Belediyesi ' nin tabela işlerini babası ile birlikte yaptıklarını anlatan S . G . , " Tutuklu sanık İ . Ç . ile belediyede tanıştım . Müdür İ . Ç . , bir gün yanıma gelip , ' Belediye olarak fakir fukara ve ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz . Ancak belediyeden sizin banka hesabınıza para aktarmamız lazım . Belediye hesaplarından vatandaşa direkt olarak para ödeyemiyoruz . O yüzden parayı sizin hesabınıza aktaracağız . Bunun için de size fatura vermemiz gerek . Hatta yüzde 18 KDV oranını biz öderiz ' dedi . Bu konudan da
Belediye Başkanı Orhan Özcü ' nün haberi olduğunu söyledi . Belli aralıklarla hesabımıza 10 , 20 , 30 bin lira aktardı . Bunu , belediye ile iş yaptığımız için kabul ettim . KDV oranındaki bedeller bize verilmediği için Maliye Bakanlığı ' na borçlu durumdayız . Bu para aktarma meselesi tam 2 yıl sürdü . Kesinlikle suç işlemek amacıyla hareket etmedim . Suçlamayı kabul etmiyorum " dedi .
2 çocuk babası tutuklu sanık İ . Ç . ' nin avukatı Süreyya Bilir ise müvekkilinin muhasebe ve mali hizmet müdür vekili olma yetkisinin bulunmadığını , belediye başkanının oluru ile o makama getirildiğini belirterek , " Müvekkilim , itfaiye kadrosunda işe başlamış . Gürsu merkez ilçe olunca , itfaiye görevi ortadan kalkan müvekkilimin üzerine atılı zimmet suçunu işlememiştir . Sayıştay ' ın incelemesinden sonra zimmet olayı ortaya çıkacaktır . Bununda uzun süreceği için müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini
istiyorum " dedi .
Davanın tek tutuklu sanığı İ . Ç . ' nin tahliye talebini reddeden mahkeme , duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile