Minik Piyanist, Basarilariyla Parmak Isirtiyor

Minik Piyanist, Basarilariyla Parmak Isirtiyor

Samsunlu 8 yasindaki yetenekli piyanist Yusufhan Çakir, son olarak 6. IPC Uluslararasi Piyano Yarismasi Istanbul Finalleri’nde Türkiye’yi temsil ederek birinci oldu. Samsun Valisi Orhan Tavli, yetenekli piyanisti makaminda kabul ederek basarilarinin devamini diledi.

Henüz 8 yasinda olmasina ragmen uluslararasi ve ulusal birçok basariya imza atan Yusufhan Çakir, Uluslararasi Piyano Yarismasi Istanbul Finalleri’nde Türkiye adina yarisarak birincilik kazandi. Memleketi Samsun’da Bandirma Vapuru Müzesi önünde verdigi mini bir konserde çaldigi Mozart’in Türk Marsi adli eseri dinleyenlerin begenisini toplayan Yusufhan Çakir, ailesiyle birlikte Samsun Valisi Orhan Tavli’yi ziyaret etti.

Vali Orhan Tavli, ziyarette küçük yasta birçok uluslararasi basariya imza atan yetenek Yusufhan Çakir’i tebrik ederken, annesi Gökçe Çakir ve babasi Süleyman Çakir’a sükranlarini sundu. Tavli, Çakir ailesine çesitli hediyeler takdim etti.

Yusufhan Çakir’in basarilari

8 yasindaki Samsunlu piyanist, bu zaman kadar Ingiltere Kraliyet Ailesi Royal Akademi’deki 8 seviyelik sinavin 8. asamasina geçti. 8.Uluslararasi Mozart Akademi Piyano Yarismasi’nda üçüncü oldu. 4. Ulusal Altin Nota Piyano Yarismasi’nda birinci oldu. Batum Senfoni Orkestrasi ile konser verdi. 8-9 Haziran 2024’te düzenlenen 6. IPC Uluslararasi Piyano Yarismasi Istanbul Finalleri’nde 1. olarak Samsun’u ve Türkiye’yi temsil etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile