MIT Operasyonuyla Türkiye'ye Getirilen FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Inandi'ya Iliskin Ayrintilar Ortaya Çikti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, FETÖ’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan Inandi’nin MIT operasyonu ile yakalanarak Türkiye’ye getirildigini açiklamisti. Operasyonun detaylari ortaya çikti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde gerçeklesen Kabine Toplantisi’nin ardindan yaptigi açiklamada, “MIT, yürüttügü özgün ve sabirli çalismalar neticesinde FETÖ’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan Inandi’yi ülkemize getirerek adalete teslim etmistir. Operasyonlar neticesinde PKK’nin üst kadrosu tarihinde ilk kez Kuzey Irak’ta hareket edemez, toplanamaz ve örgütü yönetemez hale gelmistir. Yurt disindaki örgüt mensuplarina yönelik çalismalar kapsaminda bugüne kadar pek çok ülkeden 100 üzerinde kisi Türkiye’ye getirildi” demisti. Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ)’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan Inandi’nin, Milli Istihbarat Teskilati tarafindan yurtdisinda gerçeklestirilen bir operasyon sonucu yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin detaylari ortaya çikti.

’2007 yilinda bölgenin genel sorumlusu oldu’

Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, hakkinda, “Silahli Terör Örgütü Kurma veya Yönetme” suçundan yakalama kaydi bulunan Orhan Inandi, FETÖ’nün 2001 yilindan bu yana Kirgizistan Sorumlusu olarak faaliyet yürütmekte oldugu ögrenildi. Örgüt üyesi Inandi’nin 2017 yilinda ise örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimati ile hem Kirgizistan hem de Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan’i içerisine alan bölgenin genel sorumlusu oldugu tespit edildi.

’En son Mart ayinda Pensilvanya’ya giderek talimat aldi’

Yine güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, Kirgizistan’da bulundugu süreç içerisinde sik sik FETÖ elebasi F. Gülen’in Pensilvanya/Saylorsburg’daki karargahina ziyaretler gerçeklestiren Inandi’nin, son olarak 2021 yili mart ayi içerisinde karargaha giderek talimatlar aldigi, ayrica örgüt üst düzey yöneticileri Mustafa Özcan, Naci Tosun, Barbaros Kocakurt gibi isimler ile de irtibatli oldugu ögrenildi.

’25 üst düzey FETÖ/PDY mensubuna yasadisi yollardan Kirgizistan pasaportu temin etti’

Öte yandan örgüt üyesi Inandi’nin, FETÖ’nün kripto haberlesme programi olan Bylock kullanicisi da oldugu tespit edildi. Ayrica edinilen bilgiye göre örgüt üyesi Inandi’nin, Pensilvanya’dan Bylock vasitasiyla aldigi talimatlar dogrultusunda örgütün Türkiye’den kaçan firari unsurlarinin Kirgizistan’da barinmasini sagladigi ve aralarinda Mustafa Özcan ile Bank Asya Eski Yönetim Kurulu Baskani Ali Çelik’in de bulundugu 25 üst düzey FETÖ/PDY mensubuna yasadisi yollardan Kirgizistan pasaportu temin ettiginin tespit edildigi ögrenildi.

’Türkiye’de bulundugu 1985-1995 yillarinda da aktif görev aldi’

Ayrica örgütün Orta Asya Sorumlusu oldugu tespit edilen Inandi’nin, Türkiye’de bulundugu 1985-1995 yillarinda da FETÖ’nün mahrem yapilanmasinda yer alarak, mezkur dönemde ev sorumlusu, belletmen, müdür, egitim danismani pozisyonlarinda da terör örgütüne hizmet etmis, Bekir Ünal ve Sait Aksoy isimli örgüt yöneticilerine bagli olarak faaliyetler gösterdigi ögrenildi. Ayrica edinilen bilgiye göre örgüt üyesi Inandi’nin, Ankara’da bulundugu söz konusu dönemde Adil Öksüz ile de örgüt evlerinde yapilan toplantilarda bir araya geldigi de tespit edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile