Moskova’da Aylık 80 Bin Dolara Lüks Kiralık Daire

Moskova’da Aylık 80 Bin Dolara Lüks Kiralık Daire

Küresel ekonomik kriz Avrupa ve ABD’de durgunluğa neden olurken, dünyanın en pahalı emlak piyasası Moskova’da fiyatlar cep yakmaya devam ediyor.

Moskova emlak piyasasında şimdilerde aylık kirası 80 bin doları bulan lüks apartman daireleri gündemde.

Başkentin merkezinde Trubnaya Caddesi`nde 80 bin dolarlık 450 metrekarelik dairede, 5 yatak odası, 2 mutfak, bir salon var ayrıca binanın alt katında 4 araç parkı da bulunuyor.

Penny Lane Realty emlak şirketi yöneticisi Georgiya Dzagurova’nın basına verdiği bilgide, bu fiyatın lüks kategori daireler için yüksek olduğu, 30 bin dolara bu kategoride başka dairelerin bulunabileceğini belirtti. Moskova’da lüks kategoride yer alan 520 metrekarelik dairelerin ortalama fiyatlarının 40 bin dolar civarında olduğunu belirten Dzagurova, bu dairelerin Moskova’nın ekolojik olarak en temiz bölgelerinde bulunduğunu, 6 odalı olduklarını ve bazılarının terasında özel kışlık bahçesinin bulunduğunu aktardı.

Bir oda bir salondan oluşan 45-50 metrekare arasındaki dairelerin fiyatları ortalama bin 500 doları geçerken, iki oda bir salon sıradan daireler ise 2 bin 500 doların üzerinde.


Jones Lang LaSalle emlak ve araştırma şirketinin verilerine göre dünyada en pahalı kiralık lüks mağazalar ise Londra’da New Bond Street’te, Paris’te Avenue Montaigne’de, Moskova’da Staleşnikov Pereulok’ta bulunuyor.


Araştırmaya göre, bu kategori mağazaların metrekaresi yıllık Londra’da 7-9 bin avro, Paris’te 7-5 bin avro iken Moskova’da 7 bin avro. Kira giderleri çok yüksek lüks butiklerden Paris’te 154, Londra’da 125, Milan’da 87, Roma’da 59 ve Moskova’da 66 adet bulunuyor.


Moskova’daki lüks butikler, Petrovka, Kutuzovski Prospekt, Leninski Prospekt, Sadovaya Kaltso, Nikolskaya ve Tverskaya caddelerinde lüks kategori meraklılarına hizmet veriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile