Mozambik'teki Çatismalardan Etkilenenler Için Istenen Yardimlarin Yalnizca Yüzde 11'I Temin Edildi

Birlesmis Milletler Insani Yardim Koordinasyon Ofisi (OCHA), Mozambik'te Ensar'ul Sunna'nin saldirilarindan etkilenen yüzbinlerce kisi için talep edilen yardimlarin sadece yüzde 11'inin temin edildigini açikladi.

OCHA Mozambik ofisinden yapilan yazili açiklamada, Mozambik'in kuzeyinde yüzbinlerce kisinin çatismalar nedeniyle göç etmek zorunda kaldigi bildirildi.

Açiklamada, "Yardim kuruluslari, Mozambik'in kuzeyindeki Cabo Delgado, Niassa ve Nampula bölgelerinde çatismalardan etkilenen 1,1 milyon kisinin korunmasi ve desteklenmesi için gereken 254 milyon dolarin sadece yüzde 11'ini temin edebildi." ifadesine yer verildi.

Mozambik'teki çatismalarin, dünyanin en büyük göç olaylarindan ve insani krizlerinden birine neden oldugunun alti çizilen açiklamada, bölgeye daha fazla yardim gönderilmesi çagrisi yapildi.

- Ensar'ul Sunna 4 yildir saldiri düzenliyor

Fransiz petrol devi Total, Cabo Delgado bölgesindeki tesislerine yönelik saldirilar sonrasi çalisanlarini Avongi tesisinden 24 Nisan'da geri çektigini duyurmustu.

Ensar'ul Sunna örgütünün sivillere yönelik saldirilari nedeniyle göç edenlerin sayisi son 4 yilda 800 bine yaklasti.

Ülkede, dogal gaz ve degerli maden kaynaklarinin bulundugu Tanzanya sinirindaki Cabo Delgado'da, 4 yil önce ortaya çikan terör örgütü Ensar'ul Sunna'nin saldirilarinda bugüne kadar 2 binden fazla kisi hayatini kaybetti.

Saldirilari gerçeklestiren silahli grubu yerel halk "Es-Sebab" olarak adlandiriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile