Mudanya Mütareke Evi Restorasyon İçin Gün Sayıyor

Mudanya Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilecek olan Mudanya Mütareke Evi restorasyonu ve çevre düzenlemesi projesi gün sayıyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Mudanya Belediyesi'nin talebi ile Büyükşehir Belediyesi'nin Anıtlar Kuruluna sunarak onayını aldığı, Mudanya Mütareke Evi restorasyonu ve çevre düzenlemesi projesinin yakın tarihte başlayacağı müjdesini verdi.

Anıtlar Kurulu'ndan onayı alınan Mudanya Mütareke Evi Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplama Projeleri’nin Kültür Bakanlığı'na gönderildiğini dile getiren Aktürk, "Kültür Bakanlığı'ndan gelen onayın akabinde Mütareke Evi Projesini hayata geçireceğiz" bilgisini verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi işbirliğinde yapılacak olan projenin önemi ile alakalı konuşan Aktürk, "Mudanya'mızın tarihi zenginliği ve Türk tarihinin önemli kilometre taşı olan Mütareke Evi'nin restorasyonunu tamamlamak, Mudanyalı bir belediye başkanı olarak mutlu olacağım en büyük hizmetlerden birisidir" diye sözlerine ekledi.

Mütareke Evi'nin bu projenin ardından fiziki şartlarının sağlıklaştırılacağını ve görsel güzelliğinin arttırılacağını ifade eden Aktürk, "Tarih ve çevre miraslarımıza sahip çıkmak her Mudanyalının asli görevidir. Bizler bu bilinçle projeler üretip hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile