Müftülerden Konya Gazeteciler Cemiyeti'ne Nezaket Ziyareti

Konya Il Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Selçuklu Müftüsü Bekir Derin ve Meram Müftüsü Zekeriya Koçak ile Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni (KGC) ziyaret etti.

KGC Baskanvekili Lokman Koyuncuoglu ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden heyet, yeni yönetimin Konya için hayirli olmasini diledi.

Koyuncuoglu, Konya Il Müftülügü ile ortak paydada bulusarak is birligi içinde hareket etmek istediklerini belirtti.

Basinla alakali çalismalar hakkinda bilgi veren Koyuncuoglu, "Konya basini olarak her zaman oldugu gibi bu dönemde de ilkeli, degerlerine bagli yapimizi sürdürüyoruz. Egitim konusu basta olmak üzere meslektaslarimizin ve tüm halkimizin aydinlatilmasi gereken konularda da müftülügümüzle is birligi yapabilecegimizi düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Konya Il Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ise gazetecilerin yaptigi isin önemli oldugunun farkinda ve bilincinde olduklarina degindi.

Birlik ve beraberligin çok önemli oldugunu vurgulayan Öge, sunlari aktardi:

"Bu birlikteligi saglayan Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni tebrik ediyor, hayirli hizmetlere vesile olmasini diliyorum. Dinde de sahih bilgilerin korunmasinin ve topluma aktarilarak hafizalara kazinmasinin ne kadar önemli oldugu yasadigimiz dönemde daha açik bir sekilde ortaya çikmis bulunmakta. Burada ayni duygulari paylasmak kadar ayni dili konusmak da ulasilmasi istenilen hedefe giden yolun önemli bir paydasidir. Sahih bilgilerin korunamamasi ya da dogru bir sekilde anlatilamamasi durumunda büyük tehditler ve tehlikeler ortaya çikabiliyor. Din dilini, gençlerin diliyle yakinlastirip temas ettirebilmemiz gerekiyor. Ancak bu sayede gençlerimizin dini daha iyi anlamalarini ve yasamalarini saglayabiliriz."

Öge, dogru kanallarla dogru iletisimin saglanmasi gerektigine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Insanlara iyiyi ve güzeli sunarak onlari bu yöne yönlendirmek büyük bir degerdir. Yaptiginiz isin önemli bir boyutu da tebligdir. Kur'an-i Kerim de aslinda bize haber veriyor. Sizlerin yayincilik faaliyetleri de bu pencereden bakildiginda bizim isimizin en önemli paydaslarindan biridir. Hayirli hizmetlerinizin devamliligini diliyorum."

Selçuklu Müftüsü Bekir Derin ve Meram Müftüsü Zekeriya Koçak da KGC ile yapilabilecek her türlü faaliyete hazir olduklarini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile