Mugla'da 65 Yas Üstü Tasima Krizi Çözüldü

Mugla'da 65 Yas Üstü Tasima Krizi Çözüldü

Mugla’da 65 yas üstü vatandaslarin sehir içi tasima sorunu Baskan Gürün’ün aldigi karar ile çözüldü. Kasim ayi meclis toplantisinda çikacak karar dogrultusunda özellikle 65 yas üstü vatandaslarin ücretsiz tasima sorunlari ve soförlerin ekonomik magduriyetleri gidermek için soförlerin ücretsiz tasima maliyetleri Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilanacak.

Son günlerde soför esnafinin “Özel Halk Otobüslerini ücretsiz kullanan 65 yas üstü yolcularin yalnizca ayin 1’i ile 4’ü arasi ücretsiz yolcu tasiyacak, diger günler ücretsiz tasima yapmayacak" karari almasi üzerine ülke genelinde soförler ve vatandaslar arasinda büyük sorunlara yol açti. Bu kriz, Mugla’da Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ün tarafindan çözüldü.

Aradaki ücret farkini Büyüksehir Belediyesi ödeyecek

Soför esnafinin ücretsiz binis için yapilan ödemenin yetersiz oldugu, vatandaslarin ise toplu tasima araçlari ile ücretsiz seyahat etmede büyük sorunlar yasadigi gerekçeleriyle Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan çalisma baslatildi. Bu çalisma dogrultusunda hem soför esnafinin hem de vatandaslarin magdur olmamasi için ücretsiz tasimada ortaya çikan fark Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan ödenecek. Bu sekilde hem soför esnafinin maddi kaybinin önüne geçilecek hem de vatandaslar ücretsiz tasima hizmetinden sorunsuz olarak faydalanacak.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamada Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ün toplumun tüm kesimini memnun edecek ve magduriyetleri girecek bir çözüm bulmasi üzerine örnek bir çalismaya imza atildigi belirtildi. Açiklamada, “Ülkemizin birçok yerinde ücretsiz tasima konusunda soför esnafi ve vatandaslarimiz magdur olmaktadir. Soför esnafimiz Bakanlik tarafindan yapilan ödemenin ücretsiz tasima maliyetini karsilamadigini, vatandaslarimiz ise ücretsiz binis konusunda çesitli zorluklar çektiklerini bizlere ilettiler. Konu üzerinde hassasiyetle duran Mugla Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Osman Gürün bu konuda hem soför esnafini hem de vatandaslari magdur etmeden bir çözüm yolu buldu. Hayata geçirilecek karar ile birlikte elektronik ücret toplama sistemi üzerinden aldigimiz binis raporu dogrultusunda, otobüslerin ay içinde tasimis olduklari ücretsiz yolcu sayilarini tespit edecegiz. Yaptigimiz bu tespitin ardindan Bakanlik tarafindan yapilan ödeme düsülerek kalan miktar araç sahiplerine belediyemiz tarafindan ödenecek. 1359 otobüsü kapsayan bu çalisma dogrultusunda hesaplanan hasilat üzerinden birim fiyati dogrultusunda yapacak oldugumuz ödeme ile hem vatandaslarimizin ücretsiz seyahat hakkini daha rahat kullanmalarini saglayacagiz hem de soför esnafimizin maddi kayiplarini telafi ederek ülkemiz için örnek bir projeyi hayata geçirecegiz" ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile