‘Muhsin Yazıcıoğlu Rol Model‘ Yarışması Yapılacak

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına bir yarışma düzenlenecek.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına bir yarışma düzenlenecek. ‘Muhsin Yazıcıoğlu rol model‘ yarışmasının ödül töreni ise 30 Mart 2011 tarihinde İstanbul‘da yapılacak. Yarışmayla ilgili olarak Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu ‘www.mygbp.org‘dan geniş bilgi alınabileceği bildirildi.

    Konuya ilişkin bir açıklama yapan Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu Kurucu ve Sözcüsü Nihat Eren, amaçlarının insan yetiştirmede önemli yer tutan ‘örnek şahsiyet‘ kavramından hareketle gençlik ve siyasi hayatta yer almış şehit Muhsin Yazıcıoğlu‘nun ‘rol modelliği‘ni ortaya koyarak gelecekte önemli yeri olan gençlere yol göstermek olduğunu söyledi.

    "Sağlığında Moğol istilasına direnmiş Celaleddin Harzemşah adlı tarihi şahsiyeti örnek aldığını söyleyen Muhsin Yazıcıoğlu‘nun yeni yetişen nesle nasıl örnek bir kişilik olabileceğini irdeleyerek Harzemşah‘ı rol modeli kabul eden, Yazıcıoğlu‘nu bu rol modelliğini benimsemiş gençler ve aralarında ki bu ilişkiyi nasıl ortaya koyarız." diyen Eren şöyle devam etti:

    "Bu amaçla gençliğin Muhsin Yazıcıoğlu‘nun kişiliği, mücadelesi ve örnekliği konusunda makale yazmalarını teşvik etmek, gençlerin ‘rol model‘ konusunda ilgilerini arttırmak ve ortaya çıkan makaleleri kitap halinde yayımlayarak kamuoyu ile paylaşmaktır. Eli kalem tutan gençleri bu makale yarışmasına katılmaya davet ediyoruz. İlk üçe dizüstü bilgisayar hediye etmeyi planladığımız bu yarışmanın ödül töreni düzenlenecek bir panelle 30 Mart 2011 Çarşamba gecesi İstanbul Fatih Ali Emiri Kültür Merkezin de gerçekleşecektir."

    Yarışmanın değerlendirme kurulunda, Güven Hızarcı (Alperen Ocakları İstanbul Başkanı/Tarih Öğretmeni), Dr. Veysi Erken (BBP YİK Başkanı/E.Öğretim Üyesi), Mehmet Ali Bulut (gazeteci-azar), Muzaffer Doğan (Eski Belediye Başkanı/Tarihçi), Belkıs İbrahimhakkıoğlu (Edebiyatçı-yazar), Yavuz Bahadıroğlu (Tarihçi-yazar), Mehmet Nuri Yardım (Edebiyatçı-yazar) ve

Fazlı Karaman (Edebiyatçı) yer alıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile