Munzur Vadisi'nde Çadir Otele Yogun Ilgi

Munzur Vadisi'nde Çadir Otele Yogun Ilgi

Tunceli’de Munzur Çayi kiyisinda bulunan çadir otel, il disindan tatile gelen vatandaslar tarafindan büyük ragbet görüyor.

Tunceli’de ilk açildiginda özel bir isletme tarafindan çalistirilan çadir otel, 4 yil boyunca atil durumda kaldi. Otel, Vali Mehmet Ali Özkan’in talimatiyla 6 ay önce Tunceli Il Özel Idaresi Genel Sekreterligine devredildi. Il Özel Idaresi tarafindan yapilan tadilat sonrasi Munzur Doga Sporlari ve Konaklama Merkezi adiyla 3 ay önce hizmet vermeye baslayan 36 odali otel, il disindan tatile gelen vatandaslar ve sporculara konaklama hizmeti sunuyor. Munzur Çayi kiyisinda yer alan otel, büyük ragbet görüyor.

Özellikle yazin kentte konaklama konusunda yasanan sikintilari da gidermeyi hedefleyen tesis hakkinda bilgi veren Tunceli Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Nazif Yildirim, daha önce özel bir isletmeye ait olup 4 yil boyunca atil kalan mekani Vali Mehmet Ali Özkan’in himayesinde kuruma kazandirdiklarini söyledi.

2 milyonluk harcamayla tesisin eksiklerini giderip, 3 ay önce hizmete açtiklarini belirten Yildirim, “Burada hem sporcularimizi hem de disaridan gelen misafirlerimizi konaklatiyoruz. Ilimizdeki konaklama ihtiyaci da göz önüne alindiginda ilin bu anlamadaki yükünü de hafifletmis oluyoruz. Hem kurumumuza gelir saglamak hem de gelen vatandaslara hizmet etmek açisindan güzel bir mekan yaptigimizi düsünüyoruz” dedi.

36 odali isletmede tüm odalarin dolu oldugunu kaydeden Yildirim, “Insallah yaz boyunca da böyle devam edecek. Çünkü disaridan arayan, soran vatandaslarimiz var. Adana, Mardin, Diyarbakir, Ankara, Istanbul’dan gelen vatandaslara hizmet veriyoruz. Onlari güzel misafir edip, mutlu bir sekilde ayrilmalari konusunda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” diye konustu.

Adana’dan ailesiyle birlikte tatile gelen Oguzhan Dogan, “Tunceli’de böyle bir yer beklemiyorduk. Çok güzel olmus. Çalisanlar ilgili, hizmet güzel. Manzarasi da son derece güzel. Ögleden sonra esinti oluyor. Adana gibi sicak bir yerden geldigimiz için bu kadar serinlik beklemiyorduk” seklinde konustu.

Ankara’dan gelen Hüseyin Eren tesisin aile ortami gibi oldugunu ve gayet memnun kaldiklarini belirtirken, Hatice Eren ise, “Tunceli’ye ilk kez geldigim için biraz tereddütlü geldim. Ancak bu tereddüdüm geçti. Mekan çok güzel ve beklentilerimi karsiladi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile