Murat Karayalçın: Chp, Rant İddialarını Açıklığa Kavuşturmalıdır

Murat Karayalçın: Chp, Rant İddialarını Açıklığa Kavuşturmalıdır

Eski SHP Genel Başkanı ve CHP üyesi Murat Karayalçın, CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül’ün, Yeni Mahalle Belediyesi ile bir parti yöneticinin imar yolsuzluğunun kapatılması için kendisine rüşvet teklifi ettiği iddialarını önemsediğini söyledi.

Olayların yaşandığı zaman ortaya çıkarılması gerektiğini dile getiren Karayalçın, “Burada söylenen olayların tümü açıklığa kavuşturulmalıdır. Tüm kamuoyu aydınlatılmalıdır. Bu olayların içinde yer alan kişilerin parti hukuku açısından mutlaka değerlendirilmesi yapılmalıdır. CHP kamuoyu ve Türkiye kamuoyunun dikkatine taşınmalıdır.” dedi.

CHP Ankara İl başkanı Tarık Şengül tarafından gündeme taşınan rüşvet iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Murat Karayalçın, iddialarla birlikte “imaların” da olduğuna dikkat çekti. Karayalçın, “Bu olaylar yaşandığı zaman üzerine gidilebilmeliydi. O zaman yapılsaydı daha ileri sonuçlar elde edebilirdi. Bu iddiaların yapılması da önemli bir gelişmedir. CHP üyeleri, CHP kamuoyu aydınlatılmalıdır. Ankara kamuoyu aydınlatılmalıdır. Tüm kamuoyu aydınlatılmalıdır. Türkiye kamuoyunun dikkatine taşınmalıdır.” şeklinde konuştu.


KOŞANER’İN SES KAYDI TSK’NIN YENİDEN YAPILANMASI İÇİN BİR FIRSATTIR
Gündemdeki diğer önemli gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karayalçın, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Yayınlanan ses kaydından her Türk vatandaşı gibi kendisinin de derin bir üzüntü duyduğunun belirten Karayalçın, “Bence, kaygı taşımamız gerekiyor. TSK, bu açıklamalar üzerine yeniden yapılanmaya gitmelidir. Özeleştiri üzerine yeni bir yapı kurulmalıdır. Bu açıklamalar bizim için bir fırsattır. Kendi içimizde demokrasi sisteminin çarklarını işletebilirsek problemlerimizi aşarız.” görüşünü dile getirdi.

Koşaner tarafından belirtilen hususların da iyice irdelenmesi gerektiğini vurgulayan Karayalçın, “Karakol neden hasarlı? Neresi hasarlı? İnşaat mı hatalı? Çatışma da kaçan tim komutanı kim? Askerlerimizi niye vuruyoruz? Koordinasyon eksikliği neden var?” sorularının cevaplanması ve bu problemlere çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çekti.


"GELENEKSEL DIŞ SİYASET ANLAYIŞINI TERK ETMEMELİYDİK"
Türkiye`nin yürüttüğü dış politikaya yönelik eleştirilerde de bulunan Karayalçın, Libya’ya neden para yardımında bulunulduğunu anlamadığını aktardı. “Komşularla sıfır sorun” politikasının Ortadoğu’daki gelişmeler üzerine askıya alındığını ileri süren Murat Karayalçın sözlerin şöyle sürdürdü: “Çok önemsenen komşularla sıfır siyaseti Türkiye’yi istenilen yerlere getirmediği görülmektedir. Türkiye sıfır siyaseti bağlamında, geleneksel olarak koruduğu dış siyaset anlayışını maalesef terk etmiştir. Çok kısa sürede, sıfır siyaset anlayışından bu gün hasmane siyaset aşamasına gelinmesi ortada bir yanlışlığın olduğunu göstermektedir. Bir kaç ay öncesinden Kaddafi’nin elinden ödül alıyorsanız, birkaç ay öncesinden Esad’la ya da Ortadoğu’daki başka ülkelerle başka hesaplar yapıyorsanız ya da gelinin düğününe davetiye götürecek kadar yakın bir ilişkiye giriyorsanız, ondan sonra da Ortadoğu’da birkaç hafta içinde tam tersi bir gelişmenin içine giriyorsanız, ortada bir sakatlık var bunu bilmeniz gerekir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile