Muş'ta '2. Avrasya Spor Bilimleri Kongresi' Başladı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) tarafından "2. Avrasya Spor Bilimleri Kongresi" düzenlendi.

Malazgirt 1071 Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrenin açılışı, davul zurna eşliğinde yapıldı.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, kongrenin geçen yıl İran'da, bu yıl ise Muş'ta yapıldığını söyledi.

Kongrenin 2 gün süreceğini ifade eden Polat, "Dünyanın farklı ülkelerinde insanlar var. İran'dan 40 kişilik bir yabancı heyet kongreye katıldı. Kongremizde spor bilimleri konularında toplantılar yapılacak." dedi.

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Günay da 16 ülke tarafından oluşturulan birliğin Türkiye'nin önderliğinde kurulduğunu belirtti.

Geçen yıl kongrenin İran'da gerçekleştirildiği hatırlatan Günay, "Bu yıl Türkiye'de aday olan Muş Alparslan Üniversitesi geçen yıl yaptığı başarı neticesinde bu kongreyi aldı. 16 ülke tarafından oluşturulan Avrasya Spor Bilimleri Birliği'nin amacı, ülkeler arasında Türkiye'nin önderliğinde spor bilimleri arasında iş birliğini geliştirmektir. Bu anlamda önemsiyoruz." diye konuştu.

Milli yüzücü Beytullah Eroğlu da Muş Alparslan Üniversitesinin gerek sporla gerekse engellilerle ilgili çok güzel projeler gerçekleştirdiğini belirterek, "Engelliler evinde oturmasınlar, sosyal hayata karışmalarını istiyorum. Çünkü biz engelli veya engelsiz ayrımı yapmıyoruz. Bütün engellilerin hayata katılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Program sunumların yapılmasıyla devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile