Mus'ta 270 Çam Agaci Toprakla Bulusturuldu

Mus'ta 270 Çam Agaci Toprakla Bulusturuldu

Mus Valiligi ve Orman Isletme Müdürlügü is birligiyle Sultan Alparslan Parki’nda agaç dikme etkinligi gerçeklestirildi.

Mus Valiligi ve Orman Isletme Müdürlügü is birligi ile "Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi" dolayisiyla Tarihi Murat Köprüsü’ndeki Sultan Alparslan Parkinda düzenlen agaç dikme etkinliginde 270 çam agaci toprakla bulusturularak, can suyu verildi.

Mus’un en önemli mesire alanlarindan birinin Murat Köprüsü’ndeki Sultan Alparslan Parki’nda agaç dikmek suretiyle güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirten Mus Valisi Avni Çakir, "Içinde bulundugumuz dünya, tabiat bizden sonraki nesillere daha güçlü bir sekilde yetistirmek üzerimize bir borç. Degerli arkadaslarim, ecdadimiz her zaman için tabiati korumus, yesili korumus, her firsatta, her yere tohum dikmis, fide dikmis, agaç dikmis ve bize bu cennet vatani emanet etmis. Bizler de aldigimiz bu bayragi bu güzel ülkeyi gelecek nesillerimize daha yasanilabilir, daha yesil bir dünya birakmak durumundayiz. Bu içinde yasadigimiz çevre, gelecekteki çocuklarimiza daha iyi sekilde birakmak üzerimizde bir emanettir. O yüzden hep beraber bu anlamda farkli etkinliklerle yesillendirme çalismalarina katki vermemiz lazim. Her bir vatandasimiz evinin bahçesine de agaç dikerek, fidan dikerek daha da yesillendirmesi lazim" dedi.

Fidanlari toprakla bulusturduklarini söyleyen Çakir, "Daha sonra fidan dikme çalismalarimiz peyderpey devam edecek. Aramizda ögrenci kardeslerimiz var. Onlarda çok heyecanli. Onlarin gençliginden bizlerde faydalanalim. Insallah yarin öbür gün çocuklariyla esleriyle, torunlariyla buraya geldiklerinde de bu fidanlari biz diktik diyerekten de kendilerine çok güzel bir miras birakalim insallah” seklinde konustu.

Mus Valisi Avni Çakir ve esi Bahar Çakir, Garnizon Komutani Ulastirma Albay Ali Osman Saglam, Vali Yardimcisi Mustafa Batuhan Alpboga, Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Kantar, Il Jandarma Komutani Albay Mehmet Kasim Ermis, Il Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Mus Orman Isletme Müdürü Ufuk Çelik, kurum amirleri ve ögrenciler agaç dikti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile