Mustafa Necati Sepetçioğlu Anılacak

BİK ve ESKADER tarafından düzenlenen ve daha önce Cemil Meriç, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Attila İlhan, Halit Ziya Uşaklıgil gibi isimlerin konuşulduğu 'Matbuat Aleminden Sanatkar Çehreler' adlı programda bu ay Mustafa Necati Sepetçioğlu konuşulacak.

Yazar Mustafa Necati Sepetçioğlu, Basın İlan Kurumu (BİK) ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen panelde yad edilecek.

'Matbuat Aleminden Sanatkar Çehreler' adlı program, yarın Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Daha önce Cemil Meriç, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Attila İlhan, Halit Ziya Uşaklıgil gibi isimlerin konuşulduğu programda bu ay Mustafa Necati Sepetçioğlu konuşulacak.

Doç. Dr. Mehmet Samsakçı ve edebiyatçı-yazar Mehmet Nuri Yardım'ın konuşmacı olduğu panelde, Sepetçioğlu’nun romancılığı, hikayeciliği, yazıları ve hatıraları incelenecek.

Panelin ardından, Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun kitapları, fotoğrafları ve yazılarından oluşan sergi gezilebilecek.

Mustafa Necati Sepetçioğlu:

Tokat Zile'de 1932 yılında doğan Sepetçioğlu, 1956 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji ve Sanat Tarihi bölümlerinden mezun oldu. Yazı hayatına lise yıllarında başlayarak hikaye, roman, tiyatro, destan gibi türlerde birçok eser veren ve bir dönem Milli Eğitim Bakanlığı Basımevi Müdürlüğü yapan Mustafa Necati Sepetçioğlu, 8 Temmuz 2006'da hayatını kaybetti.

Yazarın yayınlanmış eserlerinden bazıları ise şöyle:

'Abdürrezzak Efendi', 'Menevşeler Ölmemeli', 'Trampacılar', 'Büyük Otmarlar', 'Son Bloklar', 'Yaratılış ve Türeyiş', 'Dünkü Türkiye Dizisi', 'Kilit', 'Anahtar', 'Kapı', 'Konak', 'Çatı', 'Üçler-Yediler-Kırklar', 'Bu Atlı Geçide Gider', 'Geçitteki Ülke.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile