Mustafakemalpasa Belediyesi 'Çevre' Ödüle Layik Görüldü

Mustafakemalpasa Belediyesi 'Çevre' Ödüle Layik Görüldü

Iklim degisikli ve kuralikla mücadele konusunda örnek çalismalara imza atan Mustafakemalpasa Belediyesi, Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen ’Iklim Degisikligi ve Kuraklikla Mücadele Yarismasinda’ ödüle layik görüldü.

Iklim degisikliginin önlenmesi, kuraklik etkisine karsi kentin dirençli hale gelmesi su kaynaklarinin konularinda fikir üreterek projeler gelistiren Mustafakemalpasa Belediyesi ekibi, ‘sürelim, dönüstürelim, iklim degisikligini önleyelim’ projesiyle yarismaya katildi.

Elektrik üreten bisiklet yollari yapimini içeren proje fikirleri ile ulasimdan kaynakli karbon salinimini azaltarak iklim degisikligini önleme projesi, Jüri özel ödülüne layik görüldü.

Proje katilimcilar tarafindan inovatif, çevreci ve sürdürülebilir olarak degerlendirildi.

Ödülü Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü Müdürü Aysenur Cigeroglu, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’tan, teslim aldi.

Çevre dostu projeler ile doga dostu belediyecilik bilinci olusturan Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, "Böyle naçizane bir ödüle layik görülmenin onuru içerisindeyiz. Mustafakemalpasa Belediyesi olarak Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügümüz ile hayata geçirdigimiz sayisiz proje ile iklim degisikliginin önüne geçmeye çalisiyoruz. Tarim alani olarak en büyük yüz ölçümüne sahip oldugumuz Mustafakemalpasa’mizi korumaya devam edecegiz. Bizleri bu kiymetli ödüle layik gören jürimize, Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas’a tesekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Baskan Kanar, Yarini Koruyanlar Ekibi Proje Lideri, Aysenur Cigeroglu, Proje Üyesi Sinem Özkara, Proje Üyesi Zeynep Bürde Yilmaz, Proje Üyesi Ogul, Proje Üyesi Erkan Filiz’e emeklerinden dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile