Müzikal Belgesel 'Kemal' Osmangazi'de Sahnelendi

Müzikal Belgesel 'Kemal' Osmangazi'de Sahnelendi

Osmangazi Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari çerçevesinde, müzisyen ve tarih anlaticisi Pinar Ayhan tarafindan hayata geçirilen ‘Kemal’ adli müzikal belgeseli Osmangazililerle bulusturdu. Zafer Bayrami’nin anlam ve coskusuna yakisir bu etkinlikte, bilinenleri ve bilinmeyenleriyle Mustafa Kemal Atatürk, seyirciye müzikal unsurlarla anlatildi.

Osmangazi Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’nci yilinda çok özel bir etkinlige imza atti. Müzisyen ve tarih anlaticisi Pinar Ayhan’in sesi ve sunumuyla hayata geçen ‘Kemal’ adli müzikal belgesel, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda sahnelendi. Gösteriye, Bursalilarin ilgisi büyük oldu. Bu muhtesem müzikal belgeseli kaçirmak istemeyen yüzlerce kisi, salondaki yerlerini aldi. Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’in ev sahipliginde gerçeklesen geceye CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, belediye meclis üyeleri, belediye baskan yardimcilari ve davetliler katildi.

Seyirciler göz yaslarina hakim olamadi

Mustafa Kemal Atatürk’ün yasam öyküsünü anlattigi belgesel niteligindeki ‘Kemal’ ile Bursa izleyicisiyle bulusan Pinar Ayhan, salonu dolduran yüzlerce kisiyi adeta bir tarih yolculuguna çikartti. Güçlü sesi ve etkili anlaticiligi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatini bilinenleri ve bilinmeyenleriyle sahneye tasiyan Pinar Ayhan, Büyük Önder’in yasam öyküsünden az bilinen kesitleri, dogru bilinen yanlislari, çok iyi bilinen ama üzerine fazla düsünülmeyen yanlari, görsel bir sölen olarak seyirciye aktardi. Müzikal belgeselde, Atatürk’ün hayatina dair video görüntülerinin yani sira mektuplardan iktibaslar ve çesitli fotograflar barkovizyon araciligiyla izleyiciye sunuldu. Pinar Ayhan, piyano, viyolonsel, perküsyon, baglama ve klarnet gibi enstrümanlardan olusan bir orkestra esliginde güçlü sesiyle anlattigi öykülerin sarkilarini ve türkülerini de seslendirdi. ‘Kemal’ müzikal belgeseli ile 1881 ve 1938 yillari içinde yolculuk geçiren seyirciler, duygu dolu anlar yasadi. Gözlerindeki yaslar ile gösteriyi izleyen seyirciler, ellerindeki Türk Bayraklarini sallayarak bu muhtesem gösteriye eslik etti. Gösteri sonunda Pinar Ayhan ve ekibi, dakikalarca ayakta alkisladi.

Aydin: “Hissettiklerimizi gelecek nesillere aktaracak enerji ile dolduk”

Gösterinin sonunda sahneye çikan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, yaptigi konusmada, “Bu muhtesem gösterinin ardindan söyleyecek çok fazla söz bulamiyorum. Pinar hanim, hazirladigi gösteri ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayati hakkinda bildigimiz ve bilmedigimiz anlari ve kesitleri yasayip, hissetmemizi sagladi. Daha da önemlisi bu yasadiklarimizi ve hissettiklerimizi yeni nesillere aktarabilmek için bizlere müthis bir enerji verdi. Bursa, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni uzun yillar sonra hak ettigi bir cosku ile kutluyor. Bu güzel gece için Pinar hanima ve ekibine çok tesekkür ederim” dedi.

Müzisyen ve tarih anlaticisi Pinar Ayhan da, 30 Agustos Zafer Bayrami gibi özel bir günde Bursa seyircisi ile bulusmalarina imkan sagladigi için Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile