Müzikolog Edip Günay vefat etti

Müzik eğitimi ve müzikbilimin duayen isimlerinden, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Edip Günay, Kuşadası'ndaki evinde vef

Müzik eğitimi ve müzikbilimin duayen isimlerinden, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Edip Günay, Kuşadası'ndaki evinde vefat etti.

79 yaşında vefat eden Prof. Dr. Günay'ın cenazesi bugün Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Türkmen Camii'ndeki öğle namazının ardından Kuşadası Adalızade Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine çok sayıda yakını ve sevenleri katıldı. Fazıl Say ve Ahmet Say da cenaze törenine çelenk gönderenler arasındaydı. Sevenleri, Günay'ı son yolculuğuna uğurlarken göz yaşlarına hakim olamadılar. Günay'ın tabutunun Türk bayrağına sarılması dikkat çekti.

Geçmişte Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Başkanlığı da yapan Prof. Günay bugüne kadar çok sayıda müzik öğretmeni, sanatçı ve müzikbilimci yetiştirdi.

Birçok makale, bildiri ve kitaba sahip olan, aynı zamanda keman icracısı olarak Kopuz Oda Orkestrası başta olmak üzere pek çok orkestra ve oda müziği grubunda yer alan Prof. Günay; MÜZED Özel Ödülü ile Andante Dergisi 'Müzik Eğitimi Özel Ödülü'ne de layık görülmüştü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile