Nagehan Alçı'dan Bank Asya açıklaması

Nagehan Alçı'dan Bank Asya açıklaması

Nagehan Alçı, 17 - 25 Aralık öncesi Bank Asya'da çektikleri krediyle ilgili yapılan suçlamalara cevap verdi.

'Sevgili okurlarım, aylardır her türlü zırvalık, iftira, karalama ve linç girişimi olmasa bu yazıyla sizleri meşgul etmeyecektim.' Bu sözler Nagehan Alçı'nın bugünkü köşe yazısından. 

Bank Asya'dan çektikleri krediyle ilgili suçlamalara cevap veren Alçı, krediyi 17 - 25 Aralık öncesi çektiklerini vurguladı. Ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu belirten Alçı, 'Ortada yalı, malı yok. Bizim bir yalımız yok! Evimiz bir yokuşta. Bir sitede, üç katlı bir binanın bahçe katı dairesi.' ifadesini kullandı.

5 yıl önce kredi çekmeye karar verdiklerini belirten Alçı, o dönemde Bank Asya'nın devlet nezdinde meşru bir banka olduğunu yazarak TUSİAD ve CHP üyelerinin de bu bankayla ticari ilişki içinde olduklarını hatırlattı. 

Şu andaki kredi borçlarını TMSF'ye kuruşu kuruşuna ödediklerini aktaran Alçı, 'Dürüst ve şeffaf şekilde bu krediyi aldığımızı her yerde biz söyledik. Bizden öğrendikleri bilgiyi küçük akıllarınca bize saldırmak için yazdılar. Kredi aldığımızı söyledik, çünkü gocunacak hiçbir şey yoktu.' diye ekledi.
 
Kredi çekme işleminin zamanlamasına yeniden vurgu yapan Alçı, şöyle devam etti:

Üstelik biz Bank Asya'dan kredi aldık diye 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden sonra bir gün olsun bu bankayı savunduk mu? Bilakis Gülen, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine saldırdığı andan, yani 17-25 Aralık'tan itibaren “Kandil'in bankası olamayacağı gibi paralel yapının da bankası olamaz” diyen ve bu sözü her yere manşet olan benim. Eğer bize kıyak çekilseydi bu bankaya gebe kalır ve birileri gibi 17-25'te FETÖ'yü savunmak zorunda kalırdık. Oysa tamamen meşru bir kredi aldığımız için rahattık ve FETÖ ile savaştık.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile