Narın Ogretmenın Cıglıgını Esı Internetten Duyuracak

Manisa‘nin Turgutlu ilcesinde yakalandigi akciger hastaligi nedeniyle nakil yapilmasi gereken ogretmen Narin Gulay Erturk‘un Avusturya‘da tedavisi icin girisimler surerken, esi Musa Erturk seslerini duyurabilmek icin internet sitesi kurdu.

Akciger hastaligina yakalanan ogretmen Narin Gulay Erturk‘e akciger nakli yapilmasi gerekiyor ancak nakil sadece Avusturya‘daki Viyana Universitesi Tip Fakultesi‘nde yapilabiliyor. Narin ogretmen icin Avusturya Milli Takimi‘nda forma giyen Besiktasli Ekrem Dag, Turgutlu Kaymakami Nazmi Gunlu, Belediye Baskani Serhat Orhan harekete gecerken, Viyana Universitesi Tip Fakultesi‘nden sira ve randevunun alinmasi surecinin oldukca yavas ilerlemesi nedeniyle Erturk‘un suresi daraliyor.

Narin Gulay Erturk‘un kendisi gibi ogretmen olan esi Musa Erturk, seslerini duyurmak icin internet sitesi kurdu. Organ nakli, ailenin yasadigi surec, Narin ogretmenin saglik durumu gibi basliklarin bulundugu www.haberde.biz isimli internet sitesi ile ilgili bilgi veren Musa Erturk, "Esim Narin Gulay Erturk intersitisiyal akciger fibrozis hastasi. Su an 43 yasinda. Nedeni bilinmeyen akciger hastaligi olarak da Turkce‘ye cevrilen hastaligin bir tedavisi yok. Su an oksijene bagli sekilde yasamak zorunda.

Son olarak 9 Eylul Universitesi Tip Fakultesi Hastanesi‘nde 17 gun yatti. Hastaligin tedavisi yok. Ancak akciger nakli cozum oluyor. Avusturya Viyana Universitesi bu konuda oldukca basarili. Basinda da cok sayida bu merkezle ilgili haber var. Randevu almamiz gerekiyor. Esimin kurtulmasi icin tek yol burasi gorunuyor. Zamanimiz kisalmadan son evrede basari sansi dusuyor, oldukca azaliyor, yardimlarinizi bekliyorum. Bu nedenle sesimizi duyurmak amaci ile www.haberde.biz isimli bir internet sitesi kurdum"

dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile