NASA'dan Evrenin En Derin Görüntüsü

NASA'dan Evrenin En Derin Görüntüsü

Bu zamana kadar üretilenlerin en gelismisi olarak bilinen James Webb Uzay Teleskobu’nun çektigi ilk renkli fotograf kamuoyuyla paylasildi.

Eskiyen Hubble Uzay Teleskobunun ardili olarak gelistirilen ve bu zamana kadar üretilen en gelismis uzay teleskobu olarak bilinen James Webb (JWST) ile ilgili dünyanin yakindan takip ettigi haber sonunda geldi. JWST’nin 7 aylik yolculugu ve hazirlik asamalarinin ardindan çektigi ilk görüntü ABD Baskani Joe Biden tarafindan kamuoyuyla paylasildi. Adini 2002’de NASA’nin Apollo programindan sorumlu müdürü olan James E. Webb’ten alan ve 6.5 metre genisliginde altin kaplama bir aynayla donatilan JWST’nin elde ettigi ilk renkli görüntüleri, kamuoyuyla paylasmadan hemen önce ilk olarak ABD Baskani Joe Biden ve Baskan Yardimcisi Kamala Harris’in NASA yetkilileri ile yaptiklari bir toplantida gördükleri ögrenildi. Bugün dünya ile paylasilan görselin evrenin bugüne dek elde edilmis en derin görüntüsü oldugu belirtildi.

Yeni görüntüler yolda

NASA ve projedeki partnerlerinin, JWST’nin spectra olarak bilinen ilk tam renkli görüntü serisinin tamamini bugün ilerleyen saatlerde ABD’nin Maryland eyaletindeki Goddard Uzay Uçus Merkezi’nden yapilacak canli yayinla dünya ile paylasmasi bekleniyor. Elde edilen görüntülerin, muhtemel baska yasanabilir gezegenlerin kesfi için önem tasidigi belirtiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile