Nazilli'de 3 Okulda Daha Beyaz Bayrak Dalgalanacak

Nazilli'de 3 Okulda Daha Beyaz Bayrak Dalgalanacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılında başlatılan 'Beyaz Bayrak' projesi kapsamında Nazilli'de 3 okula daha 'Beyaz Bayrak' verildi.

  Beyaz Bayrak almaya hak kazanan Nazilli Latife Hanım Anaokulu , Özel Aydınlık İlköğretim Okulu ve Bezci Kolejine bayrakları AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk , Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız , Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık , Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz , İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal , Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Ahmet Pala , Nazilli Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan , İlçe Müftüsü H . Hüsnü Sula ve davetlilerin katıldığı törenle teslim edildi .
Ödül töreninde konuşan Latife Hanım Anaokulu Müdüresi Hilal Pamukoğlu , " Hepiniz okulumuza hoş geldiniz . Okul öncesinin amaçları arasında doğayı tanıma , sevme ve bir doğa dostu olarak çevreyi her durumda koruma bilinci vardır . Yine temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak her birey için anayasal bir haktır . Okullar çevrelerinde sosyal ve kültürel faaliyetlere öncülük etmeli çevrenin eğitim ve kültür merkezi olmalıdır . Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek , yaşam kalitesini yükseltmek , temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış nesiller yetiştirmek , kamu kurum ve kuruluşlarının en önemlisi okullarımızın asli görevleri arasındadır . Beyaz bayrak projesinin amaçları arasında okulların belli kriterler esas alınarak denetlenmesinin verimli olacağı , böylece okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir . Bizler latife hanım anaokulu olarak bu projeye başvurduk . İlimiz sağlık ve milli eğitim müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonca belirlenen kriterlere göre denetlendik . Bu ödül öğrencilerimizi velilerimizi okul çalışanlarını çok mutlu etti " dedi .
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de , ' Temizlik imandandır ' sözünü hatırlatarak , " Bu temizlikle ilgili ilçemizde 3 güzide okulumuz temizlik ve sağlık açısından kendilerini ispatlayarak temiz okul sağlıklı okul anlamına gelen Beyaz Bayrak ' ı almaya hak kazandılar . Biz hükümet olarak sağlıklı okullara yapmaya çalışıyoruz . Biz göreve geldiğimizde 7 katrilyon olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 28 . 2 katrilyon çıkararak Devletimizin bütçesinin en büyük bütçesi oldu . Bu bütçe ile güzel okullar yapıyoruz . Ayrılan bütçeden Nazillimize güzel bir Anadolu Lisesi yaptık ve yeni okullar yapıyoruz . Liselerimizi Anadolu Lisesi yaparak onları yeniden kazandırdık . Yeni Anadolu Liseleri ve Fen Liseleri yapma konularında çalışmalarımız devam ediyor . Projelerimiz devam ediyor yeni yapmak istediğimiz proje ile Polis Okulumuzun kapasitesini iki katına çıkarmak istiyoruz . Sayın Bakanımız Nimet Çubukçu ile görüşmemizde siz Fen Lisesi binasını yapın bizde iznini vereceğiz dedi . Şuanda binamızı yapacak hayırsever vatandaşlar arıyoruz . Bu binayı yapmak için 2 Milyon TL gibi bir para gerekiyor . Nazilli ' de herkes elini taşın altına atmasını ya kendi destek versin ya da destek verecek birilerini bulsun . Bazı kurumlarla görüşüyoruz ama sonuca gidemedik . Sonuca ulaşırsak Nazilli ' ye Fen Lisesini kazandıracağız . 6 yaş gurubu eğitim artık zorunlu hale getiriliyor . 7 yıllık eğitim değil . 6 yaşından itibaren okul öncesi eğitim de sorunlu hale getirilecek . Bu yasal bir düzenlemeydi " diye konuştu .
Temizlik ve düzen konusunda öğretmen , öğrenci ve velileri koordineli bir şekilde çalışmaya davet eden Kaymakam Yıldız ise , " Okul öncesi eğitim Türk toplumunun çok önem verdiği bir konu , Özellikle Nazilli ' de bu okul öncesi eğitime verilen önem oranlara yansıdığında çok belli ediyor . Nazilli ' de 6 yaş gurubunda yüzde 90 olan oranımız çağdaş ülkelerin ortalamalarına en yakın seviyede , hedefimiz yüzde 100 ' e ulaşmaktır . Türkiye gelişmiş ülkelere nazaran ortalaması yüzde 30 ' lara varan düşük bir seviyede . Nazilli olarak Aydın ilinin ortalamalarının çok üstünde bir seviyedeyiz . Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler oldu . Devlet Karayolu kenarına Bölge Trafiğin karşısına büyük bir anaokulu daha yapacağız . 250 kişilik olacak bu okul ile ortalamayı yüzde 100 ' e çıkaracağız . Okullarda sayıyı artırmak önemli değil , kaliteyi elden bırakmamalıyız . Burada bugün kalitesini ve temizliğini ispatlamış olan anaokulumuza Beyaz Bayrak ' ı vereceğiz . Nazilli kalitenin ve zenginliğin şehri olma yolunda ilerliyor , bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum . Ayrıca Beyaz Bayrak alınmasıyla bitmiyor her zaman temiz olunmalı ve düzenli olunmalıdır . Yoksa herhangi bir denetimde Beyaz Bayrak elinizden alınabilir . Duyarlılık gösteren Öğretmen , Öğrenci ve Velilerimize teşekkür ederim " şeklinde konuştu .
Yapılan konuşmaların ardından Beyaz Bayrak almaya hak kazanan 3 okula bayrak ve belgeleri teslim edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile