Nebahat Albayrak, Siyasetten Ayrılıyor

Nebahat Albayrak, Siyasetten Ayrılıyor

Hollanda'da İşçi Partisi'ndeki liderlik yarışını kaybeden Türk asıllı milletvekili Nebahat Albayrak, siyasetten ayrılacağını bildirdi.

Hollanda'da, iktidardaki sağ koalisyonunun, hükümeti yaklaşık 18 ay boyunca dışarıdan destekleyen aşırı sağcı Geert Wilders'ın lideri olduğu Özgürlük Partisi'yle (PVV) ekonomik tasarruf tedbirleri konusunda anlaşmazlığa düşmesi, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, Kraliçe Beatrix'e istifa dilekçesini sunmasına ve hükümetin düşmesine neden olmuştu. Eski Başbakan Rutte'nin istifa dilekçesi ülkede siyasi krize yol açarken, erken seçim kapısını aralamıştı

Hollanda'da İşçi Partisi'ndeki liderlik yarışını kaybeden Albayrak, bir süredir tatil için bulunduğu Türkiye'de, koltuk sevdasının olmadığını ve aktif siyasetten uzak duracağını bildirdi.

Erken genel seçimlere kadar partisinin kampanya faaliyetlerine destek vereceğini belirten Albayrak, "Şuanda bir haftalık tatil dolayısıyla Türkiye'de bulunuyorum. Türkiye'de siyasetten uzak olmam nedeniyle daha iyi düşünme fırsatı bulduğum için 12 Eylül 2012 seçimleri sonrasında resmen siyasetten ayrılma kararı aldım.14 yıldır aktif olarak Hollanda'da da siyasette bulunuyordum. Bu kararı almamda kendi fikirlerim etkili oldu. Özel hayatımla ilgili bazı yeni girişimler var. Dolayısıyla ben şahsen ebedisiyaset yapan insanlar gibi olmak istemedim. Benim için koltuk önemli değil" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile