Nefes Kesen Dev Salincak, Yürekleri Agza Getiriyor

Nefes Kesen Dev Salincak, Yürekleri Agza Getiriyor

Sivas’ta açilan Hamidiye Kültür Bahçesi içerisinde kurulan dev salincak adrenalin tutkunlarinin ugrak yeri oldu. Binmesi cesaret isteyen salincak nefes kesiyor.

Sivas’ta Hamidiye Kültür Bahçesi içerisinde kurulan macera parki adrenalin tutkunlarinin ugrak yeri oldu. Macera parki içerisinde en çok ilgiyi 11 metre uzunluktaki dev salincak görüyor. Birçok kisinin korkudan binemedigi, binenlerin ise nefesini kesen salincak, tutkunlarina adrenalin patlamasi yasatiyor. 2 kisinin ayni anda binebildigi salincak vinç yardimi ile gerilerek bir anda uçuruma birakiliyor. Her türlü güvenlik önleminin alindigi salincaga binenler kadar izleyenlerin de yürekleri agizlarina geliyor.

Binenler yükseklik korkularini yeniyor

Osman Salih Arslanhan isletmesindeki dev salincagin teknik özelliklerinden bahsederek, “Statik temel üzerine konuslandirilmis 3 çelik ayaklarimiz mevcut. Öncelikle vatandaslari tüm vücut koruma kemeleriyle birlikte sizleri buraya asiliyoruz. Motor yardimiyla zirvesi 11 metre yükseklige sahip olan ama insanlarin istegine göre yukari kaldiriyoruz. Serbest biraktigimiz zaman mekanizmayla birlikte ileriye açilarak adrenalin dolu anlar oluyor. Ikna kabiliyetimiz iyi durumda, yükseklikten korkan da geliyor, adrenalin yasamak isteyen de geliyor. Kimisi sinirlari daha çok zorlayalim istiyor, kimisi korkulariyla yüzlesip asmak istiyor. Biz çogu kisinin burada korkularini da yendik. Bu cihazin yas sartlari da var tabi ki. Ilk amacimiz insan sagligi. Buradaki eglencenin iyi bir sekilde bitmesini amaçliyoruz. Salincakta 13 yasinin altini bindirmiyoruz ve 45 kilonun üzerinde olmasi lazim. 13 yasindan 70 yasina kadar bütün yas gurubunu bu salincakta degerlendirebiliyoruz. Özellikle aksamlari ve hafta sonlari müthis yogunluk yasiyoruz” dedi.



Ilk kez binenler için mükemmel bir deneyim

Ridvan Akgül, dev salincakla olan deneyimlerini su sekilde ifade etti:

“Benim yükseklik korkum vardi sag olsun buradaki arkadaslar daha çok heyecanlandirdilar. Bindim ve mükemmel bir deneyimdi benim için. Dev salincagi biz Sivas’ta ilk kez gördük. Ben internette gördügüm zaman keske Sivas’ta da olsun diyordum. Benim için mükemmel bir deneyimdi. Normalde yükseklik korkum var benim ama arkadaslar beni cesaretlendirdiler ve bindim. Bence herkesin bu deneyimi yasamasi gerekiyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile