Nilüfer Belediyesi'nden Depremzedelere Barinma Destegi

Nilüfer Belediyesi'nden Depremzedelere Barinma Destegi

Nilüfer Belediyesi, büyük yikima neden olan iki depremin ardindan bölgeden gelen depremzedeler için hem tesislerinin kapilarini açti hem de “Evim Evin Olsun” kampanyasi ile onlara konaklama imkâni sagladi. Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de, Hatay’dan gelen Küçük Ailesi’ni de ziyaret ederek, gereken destegi sürdüreceklerini söyledi.

Nilüfer Belediyesi, büyük yikima neden olan Kahramanmaras merkezli iki depremin ardindan yaralari sarmak için bütün imkânlarini seferber etti. Deprem bölgesinde asevi ile çadirkent kuran ve her türlü destegi saglayan Nilüfer Belediyesi, Bursa’ya gelen afetzedelere de barinma destegi veriyor. Evim Evin Olsun kampanyasini baslatan Nilüfer Belediyesi, yardimseverlerin destegi ile deprem bölgesinden Bursa’ya gelen ailelere yasamlarini sürdürebilecekleri ev sagliyor. Kampanya çerçevesinde simdiye kadar 65 eve, 307 kisi yerlestirildi.

Bu kampanya çerçevesinde eve yerlestirilen ailelerden biri de, Hatay Antakya’da deprem felaketini yasayan Küçük Ailesi oldu. Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, yardimseverlerin destegiyle Konak Mahallesi’nde bir eve yerlestirilen ve akraba olan iki aileyi ziyaret ederek, geçmis olsun dileklerini iletti. Yasadiklari karanlik günü anlatan aile üyeleri, ilk depremde agir hasarli evlerinden yarali olarak kurtulduklarini, ikinci depremde de bir evin yikildigini anlatti. Depremde çok sayida yakinlarini kaybettiklerini ifade eden Küçük Ailesi, Bursa’daki yakinlarinin yanina geldiklerini, ardindan da Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine kucak açtigini belirtti.

Depremzede aile, destekleri için Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem’e tesekkür etti.

Depremzedelerin yaralarini sarmak ve temel ihtiyaçlarinin karsilanmasi için ilk günden itibaren büyük bir çaba harcadiklarini belirten Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de, ellerinden gelen destegi vermeye devam edeceklerini söyledi.



Nilüfer Belediyesi, Bursa’ya gelen bazi depremzedeleri de kendi tesislerinde agirliyor.

Nilüfer’e gelen depremzede aileler, Nilüfer Belediyesi’nin Alaaddinbey Mahallesi’ndeki 7 bungalov evden olusan Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yasam Merkezi’nde yasamlarini sürdürüyor. Çocuklariyla beraber Kahramanmaras ve Hatay’dan gelen depremzede aileler burada konaklarken, temel ihtiyaçlarini da Dayanisma Marketi’nden gideriyor. Bu zor zamanda kendilerine verilen destek için tesekkür eden ailelerin yeni yasamlarina uyumu için Nilüfer Belediyesi destegini sürdürüyor.

Simdiye kadar Bursa’ya gelen 28 depremzedeye esya destegi saglayan Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Dayanisma Marketi’nden de bin 424 depremzedeye gida, giysi, bebek bakim, hijyen malzemesi gibi ihtiyaç malzemesi sagladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile