Nokia 10 Bin Kişiyi İşten Çıkarıyor

Nokia 10 Bin Kişiyi İşten Çıkarıyor

Nokia küresel operasyonlarından toplam 10 bin kişiyi işten çıkarıyor.

Şirket yılın ikinci çeyreğinde mobil telefon satışlarında beklediğinden daha fazla zarara uğrayacağı uyarısında bulundu. Finlandiya merkezli şirkette Stephen Elop'un yönetimi üstlendiği 2010 yılından bu yana 40 bin kişi işten çıkarıldı.

Nokia bir milyar euroyu bulan yeniden yapılanma masraflarını da kayıtlarına düşmeye hazırlanıyor.Elop, yazılı açıklamasında 'Bu işten çıkarmalar Nokia'nın rekabetçi yapısını uzun vadede güvence altına almak için daha önce planlanan kararların zorluk çektiğimiz bir sonucudur ' dedi.

Nokia, geçen sene Symbian denilen akıllı telefon işletim yazılımını terk etmiş ve Microsoft'un Windows Phone sistemini kullanmaya başlamıştı.

Nokia şimdi Finlandiya'da bulunan son fabrikasını da kapatmaya hazırlanıyor. Marka ile ilgili araştırmalar ise devam edecek.

Paralel olarak. Almanya'nın Ulm ve Kanada'nın Buraby kentindeki araştırma ve geliştirme tesisleri de kapatılıyor.

Firma, merkez kapatılması ve işten çıkarmalar ile ilgili operasyonları 2013 yılında tamamlamayı planlıyor. Firma, söz konusu uygulamaların bu yıl boyunca 650 milyon evroya, gelecek sene de 600 milyon euroya mal olmasını bekleniyor.

Nokia, bütün bu operasyonların sonucunda faaliyet masraflarını yıllık bazda 3 milyar dolar euro düşürmeyi planlıyor.

Vertu'nun satışı


Nokia Vertu lüks telefon modelini satışa çıkardığını açıkladı. Telefonlar platin gibi kıymetli madenlerden yapılıyor. Kimi modellerde elmas ve safir kakma da kullanıyor. Bazı modellerin fiyatı 310 bin doları buluyor.

Sermaye ortaklığı yatırım şirketi EQT, söz konusu markayı miktarı açıklanmayan bir anlaşma ile satın alıyor. Kimi tahminlere göre anlaşma 200 milyon euroyu buluyor. Nokia'nın bugün borsada işlem gören hisse senetleri günün ilk işlemlerinde yüzde 9 oranında değer kaybına uğradı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile