Nusaybin'de olay

Nusaybin'de olay

Nusaybin'de göstericiler bankaya molotof atıp, tren camlarını kırdılar.

BDP desteğiyle milletvekili seçilen ancak YSK ve yargı kararıları nedeniyle halen cezaevinde bulunan bağımsız milletvekillerinin bu durumunu protesto eden bir grup, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bankaya molotof kokteyli atarak, tren camlarını kırdı.

YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmesi ve mahkemelerin tutuklu 5 bağımsız milletvekilini serbest bırakmama kararlarına protestolar devam ediyor. Nusaybin İlçesi'nde dün akşam saatlerinde bir grup, Seher Sokok ve Hınıs Caddesi'nde yola barikat kurarak, polise taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Polis de göstericileri dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli su ile karşılık verdi.

Olaylar sırasında manevra yapmak isteyen TCDD yollarına ait lokomotif de nasibini aldı. Manevra sırasında grubun taşladığı lokomotifin camları kırıldı. Lokomotif içinde bulunan makinist, camın kırılmasından sonra göstericilere bağırarak, "Yeter artık. Bize niye taş atıyorsunuz" diye tepki gösterdi. Lokomotif, olay yerine gelen çevik kuvvet ekiplerinin kontrolünde manevrasını tamamlayabildi.

Önder Işık Caddesi'nde toplanan bir başka grup ise ellerindeki molotof kokteylleri ile bir bankaya saldırıda bulundu. Bankanın kapalı olduğu sırada yapılan saldırıda bankaya ait ATM'nin az hasar gördüğü saldırı sonrasında göstericiler slogan atarak ara sokaklara kaçtı.

Nusaybin'de polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca, geç geç saatlere kadar devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile