Ödemiş‘te Fidancılık Sektörü Haraketlendi

Ödemiş‘te süs bitkileri üretimi ve pazarlamasında yıllardan beri faaliyet gösteren Yeşil Vadi Fidancılık‘ta baharın gelmesiyle yoğunluk yaşanıyor. Bahar aylarıyla birlikte fidancılıkta artan hareketlilikten nasibini alan Yeşil Vadi Fidancılık yılbaşından bu yana Türkiye‘nin dört bir yanında ve Kuzey Irak‘a 800 bin adet fidan yolladı.

Sektörün son yılların en hareketli dönemini yaşadığını ifade eden işletme sahibi Adnan Donduran, hareketliliğin sadece kendilerinde olmadığını havzadaki bütün fidancıların ürün yetiştirmekte zorlandıklarını belirterek şunları söyledi: “Karayolları‘nın yeni yapılan tüm yolların çevresini ağaçlandırma projesi, TOKİ ve yaklaşan seçimler fidancılıkta ve süs bitkilerinde altın çağı başlattı. Yurt genelinden Ödemiş‘e büyük bir talep var. Bize de bu talep büyük ölçüde yansıdı. TOKİ‘nin yüzde 95 fidanını biz gönderiyoruz. Elimizde fidan kalmadı. Bugün Kayseri‘ye fidan gönderdik. 43 personelimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hareketlilik olumlu”

200 dönümlük üretim ve Ovakent yolu üzerindeki 4 dönümlük teşhir alanı ile Türkiye‘nin her yerine fidan yolladıklarını kaydeden Donduran, “1969‘dan beri bu sektördeyiz. Son 10 yılda bu sektöre ölü toprağı serpildi. Ama bu yılbaşından beri özellikle Kuzey Irak pazarının da açılmasıyla 800 bin adet fidan yolladık. Üreticinin bu hareketlilikten yararlanarak küskünlüğe son vermesi gerekiyor. Bundan sonra da bu ivme artar, düşük fiyata alınan fidan yüksek fiyata satılır. Üreticinin de hareketlenmesi gerekiyor” dedi. Ödemiş‘te 800 bin adet fidanı teslim edebilecek başka bir firmanın bulunmadığına dikkati çeken Donduran, “Şimdi Karayolları için 800 bin adet daha fidan temin ediyoruz. Ödemiş ve İzmir‘in yanı sıra Türkiye‘nin birçok park ve bahçesinde bizim imzamız var. Yerli ithal fidan, çim saha uygulamaları, çiçekli fidan çeşitleri, peyzaj uygulamaları, sulama proje uygulamaları ve bahçe bakımı ile ilçemizi her yerde temsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile