Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü ve Ödemiş Milli Fuarı'nın 26. kez açılacak olması nedeniyle Ödemiş Belediyesi 5 gün sürecek bir etkinlik programı hazırladı. Türk Yıldızları'nın muhteşem gösterisi ile başlayacak etkinlikler arasında Devlet Senfoni Orkestrasının konseri, KİBATEK'in uluslararası edebiyat, şiir ve resim şenliği, Ramazan eğlenceleri, Çocuk Kitapları Fuarı ve dinletiler yer alacak.
3 Eylül Cuma günü başlayacak kurtuluş coşkusu her yıl olduğu gibi yine tören alanında başlayacak. Ardından Yıldız Kent Müzesi'nde açılacak sergilerle devam edecek etkinlikler Türk Yıldızlarının gösterisi ile taçlanacak. Vatandaşlar, Hava Kuvvetleri'nin gözbebeği olan Türk Yıldızlarının eşsiz gösterisini 17.00'dan itibaren 125. Yıl Kültürpark önünde oluşturulacak seyir alanında takip edebilecekler.
Bu heyecan dolu gösterinin ardından Ödemiş Milli Fuarı 26. kez kapılarını açacak. 125. yıl Kültürpark karşısındaki yeni yerinde ilk kez konuklarını ağırlayacak Milli Fuarın açılışında halk oyunları gösterisi düzenlenecek. Aynı akşam 21.30'da Salı Pazarı'nda Saç Tasarım Show ve defiler gerçekleştirilecek.
4 Eylül Cumartesi günü etkinlikler 3 Eylül Parkı'ndaki 8. Çocuk Kitapları Fuarı'nın açılışı ile sürecek. 18.00'da Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu(KİBATEK)'nun Yıldız Kent Müzesi'nde düzenleyeceği Uluslararası Edebiyat, Şiir, Resim Şenliği'nin açılışı gerçekleştirilecek. 19.00'da KİBATEK tarafından şiir dinletisi düzenlenecek. Aynı akşam 21.30'da Devlet Senfoni Orkestrası, 125. Yıl Kültürpark'ta bir konser verecek.
Ayrıca Cumartesi, Pazar ve Pazartesi akşamları 21.00'da 3 Eylül Tayyare Parkı'nda Meddah Ortaoyunu-Ramazan Eğlencesi gerçekleştirilecek.
5 Eylül Pazar günü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tuncer, Yıldız Kent Müzesi'nde 21.30'da "Edebiyatımızda Ödemiş" adlı panel ile edebiyatseverlerle buluşacak. 6 Eylül Pazartesi günü dolu dolu KİBATEK etkinliklerine sahne olacak. Yıldız Kent Müzesi'ndeki etkinliklerde konuk yazarlar kitaplarını imzalarken, şiir şöleni ve müzik dinletisi ile Ödemişlilere ziyafet çekecekler.
Pazartesi akşamı 21.30'da belediyenin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Kurslarına katılan kursiyerler 125. Yıl Kültür Park'ta konser verecekler. Kurtuluş şenlikleri 7 Eylül Salı akşamı Yıldız Kent Müzesi'ndeki Ney dinletisi ile sona erecek.
YENİ FUAR ALANINDA HUMMALI ÇALIŞMALAR
Öte yandan kapılarını, 3 Eylül Cuma günü 26. kez açacak olan Ödemiş Milli Fuarı için hazırlıklar devam ediyor. Bu yıl 125. Yıl kültür park karşısında açılacak alanda yapılan düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor.
Yeni fuar alanında bir yandan lunapark kurma çalışmaları sürerken, diğer yandan satış reyonları ve teşhir reyonlarının kurulacağı alanlarda düzenleme çalışmaları sürüyor. Belediye fen işleri ekipleri gece yapılan ışıklandırmalarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar aralıksız çalışıyor.
Fuar kapısı girişinde iki yönde 30-40 yıllık palmiye ağaçları destekler sağlanarak dikildi. Fuar giriş alanı ve ana arter yollarda kesme taşlar yerleştirilerek 3 Eylül tarihine yetiştirilmeye çalışılıyor.
Belediye Başkanı Bekir Keskin; "Ödemiş Milli fuarımızın alanını bu sene yeni yerine taşıyarak, halkımızın hizmetine sunacağız. 125. Yıl Kültür Parkla özdeşleşecek olan yeni fuar alanımızı 3 Eylül'de Ödemişli hemşerimiz Hava kuvvetleri komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın katkıları ile Türk yıldızlarının yapacakları gösterilerle renklendireceğiz. Aynı günün akşamı saat 20.30'da da 26. Ödemiş Milli Fuarımızı açacağız" dedi.
Ödemiş Türk Yıldızları İzleyip Senfoni Dinleyecek
Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88



















