OEDAS, Bozüyük'teki 440 Trafoda Çalisma Yapti

OEDAS, Bozüyük'teki 440 Trafoda Çalisma Yapti

OEDAS, güvenli ve sürdürülebilir enerji arzi saglamak için Bozüyük’teki toplam 440 trafonun gerilim kademelerini esitledi. 64 çalisan ile iki günde tamamlanan çalismalar neticesinde Bozüyük Trafo Merkezi’nde veya BORSAB Trafo Merkezi’nde yasanacak bir elektrik kesintisi halinde enerji diger trafo merkezinden saglanacak.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskisehir, Kütahya ve Usak illerinin elektrik dagitim hizmetini saglayan Osmangazi Elektrik Dagitim AS (OEDAS), 2022 yili yatirimlari ve bakim-onarim çalismalarina Bozüyük’te de devam ediyor. OEDAS bu çerçevede son olarak, 440 trafonun gerilim kademelerini esitledi. Bilecik’in yani sira OEDAS’in hizmet verdigi diger dört ilden de ekip ve ekipman destegi saglanan çalisma iki günde tamamlandi. Gerçeklestirilen operasyonda 64 teknik çalisan görev alirken, 25 araç kullanildi.

“Çalisma ve arizalardan daha az etkilenilecek”

Trafolarda yapilan çalisma hakkinda bilgi veren OEDAS Bilecik Il Müdürü Kadir Aykut, “OEDAS olarak geçtigimiz ay duyurdugumuz gibi ilimize 256 milyon TL tutarinda bir yatirim gerçeklestirirken, bakim-onarim çalismalarimiza da araliksiz devam ediyoruz. Bu çalismalardan birini de Bozüyük ilçemizdeki trafolarda gerçeklestirerek, Bozüyük Trafo Merkezi ve BORSAB Trafo Merkezi’ndeki gerilim kademelerini esitledik. Bu sayede bir trafo merkezimizde ariza yasanmasi durumunda, enerjiyi diger merkezimizden alacagiz. Böylece tüketicilerimiz bir ariza durumundan çok kisa bir süre etkilenecek. Ayni zamanda halihazirda devam ettigimiz planli çalismalardan etkilenecek tüketici sayimiz da azalacak” dedi.

Aykut ayrica yatirim çalismalari neticesinde plansiz elektrik kesintilerini yilsonuna kadar yüzde 20 oraninda azaltmayi hedeflediklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile