Öğrenciler matematiği 'sanal laboratuvar'la internetten öğrenecek

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından Avrupa Birliği (AB) 'Leonardo da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı' kapsamında hazırlana

  Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından Avrupa Birliği ( AB ) ' Leonardo da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı ' kapsamında hazırlanan ve Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ' Sanal Matematik Laboratuvarı ' adlı uluslararası ortaklık projesinin Türkiye ' deki ilk toplantısı Konya ' da yapıldı .

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi ' nin ev sahipliğinde iki gün sürecek toplantıya projenin yürütücüsü Almanya Verein Für Bildugsberatung Akademi Derneği ' nden Dr . Tamer Ünal , Selçuk Üniversitesi adına proje yürütücüsü Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof . Dr . Durmuş Bozkurt , Bulgaristan , Polonya ve Erciyes üniversitelerinden de proje ortakları katıldı .

MATEMATİKTE SANAL ÖĞRENME DÖNEMİ

Proje ile üniversite düzeyindeki öğrencilerin matematik derslerinde öğrenmekte güçlük çektikleri analiz konularının internet ortamına aktarılarak daha kolay ve eğlenceli şekilde öğrenilmesi amaçlanıyor .

Projeyi 2 yılda hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof . Dr . Durmuş Bozkurt , " Almanya ' da gerçekleşen ilk toplantıda , analiz ders müfredatında öğrencilerin en çok hangi konuları öğrenmekte zorlandıklarını ve başarısız olduklarını araştırdık . Yapılan anketler sonunda öğrencilerin en çok ' Türev ' konusuyla ilgili sanal ortamda eğitim almak istedikleri ortaya çıktı . Buradan hareketle proje ortaklarıyla birlikte bir internet sitesi oluşturulması kararlaştırıldı . Böylece üniversite düzeyindeki öğrencilerin zor öğrendikleri ' Türev ' konusunu web ortamında daha kolay ve eğlenceli şekilde anlayabilmeleri için özel bir program hazırladık . " dedi .

BAŞARI SAĞLANIRSA TÜREV ' LE KALMAYACAK

Sanal ortamda verilecek matematik eğitiminin içeriği hakkında da bilgi veren Prof . Dr . Bozkurt , " Öğrenciler kendilerine verilen şifreler ile belirlenen web adresi üzerinden anlamakta zorlandıkları dersleri kolaylıkla takip edebilecek . Konu ile ilgili öncelikli olarak 10 dakika sesli ve görüntülü anlatım sunulacak . Ardından örnek sorular ve cevapları verilecek . Son olarak da web ortamında öğrenciler sınava tabi tutulacak . Proje kapsamında öğrencilere anketler uygulanarak , çalışmanın öğrenci üzerindeki etkisi ölçülecek . Başarı elde edildiği taktirde konu sadece ' Türev ' ile kalmayacak . Matematik dersi müfredatı içinde bulunan birçok konuda da aynı yöntem uygulanacak . " diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile