Öğretmen Okullarının 165. Yıldönümü Kutlandı

Öğretmen Okullarının 165. Yıldönümü Kutlandı

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 165. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 165. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendika salonunda tören gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Erol Koç, “Türk milli eğitim sistemi içerisinde öğretmen yetiştirme 165 yıllık bir geçmişe sahiptir. Tazminat döneminde sivil ve askeri eğitimde önemli gelişmeler yaşanmıştır. Bu kurumların yeni bir anlayışla ve yeni yöntemlerle öğretim yapabilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. Öncelikli olarak bu kurumlara öğretmen yetiştirilmesi planlanmıştır. Bir milletin geleceği eğitime dolayısıyla öğretmenlerine bağlıdır. Eğer öğretmenler bilgili, kültürlü, erdemli ve idealist olurlarsa yetiştirdikleri nesillerde o nispette kaliteli olur. Bunun için öğretmenlerin yetiştirilmesine özen göstermek ve toplum hayatında onlara seçkin bir yer vermek büyük önem arz etmektedir. Elimizde en iyi program, en iyi bina ve derslikler, en iyi araç gereç de olsa onları çalıştıracak olan öğretmen yeterli değilse, tüm bunlar hiçbir işe yaramaz. Bu nedenle ‘Bir okul ancak içindeki öğretmenler kadar iyidir’ denebilir. Ancak şunu da eklemeliyiz, öğrencilerin de öğretmenler kadar öğrenmeye istekli, yetenekli ve geleceğe ilişkin gerçekçi ve coşkulu umutları olması gerekmektedir. Eğitim kalbe dokunmaktır. Sevgiyi insani ve evrensel değerlerin başında gören ve ülkemizin geleceğinde söyleyecek çok sözü olan öğretmenlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Öğretmen okullarının kuruluşunun Anadolu Öğretmen Liselerine ve 16 Mart’lara sahip çıkmayı bir görev addediyoruz. Öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yılında eğitimin yaşam boyu süren bir etkinlik olduğu görüşünü benimsiyoruz. Öğretmen olacak gençlerimizin, görev başındaki öğretmenlerimizin ve fiilen görevde bulunmayan emektar öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini kutluyorum” dedi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ise “Öğretmenokullarının kuruluşunun 165. yılını kutluyorum. Ben salondaki gençler gibi bundan yıllar önce öğretmen okulunda öğrenciydim. Yatılı okuyordum. Benim yolum değişik yerden geçti. Kaymakam oldum. Daha değişik bir mevkiiye geldim. Gerçekten güzel bir okulu seçmişsiniz. Sizler bizim emanetimizsiniz. Gelecekteki öğrencilere örnek olacaksınız. Bizler sınırlı kaynaklar içerisinde okuduk. Ama sizler şanslısınız bilgi almak kolaylaştı, teknoloji gelişti. Ülkemiz sizlerin sayesinde daha kalkınmış bir yola doğru gidecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, öğretmen okullarının 165. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde resim, şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.

Ardından, Öğretmen okullarının kuruluşu ve Zonguldak İMKB Anadolu Öğretmen Lisesini tanıtımını anlatan sinevizyon gösteri gerçekleştirildi.

Daha sonra, Zonguldak İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından “Kiracı” adlı tiyatro gösterisi sergilendi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile