Ögretmene Saldiri, Gelecege Saldiridir

Ögretmene Saldiri, Gelecege Saldiridir

Orhangazi Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir ögrencinin ablasinin okul müdürüne odasinda saldirmasi egitim sendikalarinin tepkisine sebep oldu. Sendikalar okul bahçesinde toplanarak yasanan saldiriya tepki gösterdi.

Orhangazi’deki Egitim Sendikalari, Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aysel Bagin’in saldiriya ugramasina tepki gösterdi. Olay sonrasinda adli sorusturma devam ederken, Okul önünde bir araya gelen Türk Egitim Sen, Egitim Bir-Sen, Egitim Sen, Egitim Is ve Egitimin Gücü Sendikalari temsilcileri bir araya gelerek yasanan olaya tepki gösterdi.

Yetkililerin daha ciddi tedbir almasini bekliyoruz

Okul önünde bir araya gelen sendikalar adina açiklama yapan Türk Egitim Sen Bursa 2.Nolu Sube Baskani Fatih Gümüs, "Egitim-ögretim yilinin henüz basinda bir ögrencinin ablasi tarafindan darp edilen müdürümüzün yaninda oldugumuzu belirtmek ve bu çirkin saldiriyi kinamak için bir arada olduklarini belirterek, degerli okul müdürümüze yönelik bu saldiri aslinda bütün egitim camiamiza ve gelecege yapilmis bir saldiridir. Bu saldiri kamu görevlilerini sistemli bir sekilde itibarsizlastirma çalismalarinin bir sonucudur. Bütün yetkilileri artik daha ciddi tedbir alma konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.



Gümüs konusmasini söyle sürdürdü;

"Son yillarda üzülerek sahit oluyoruz ki, ögretmene siddet vakalari artik siradanlasmis üçüncü sayfa haberleri arasina girmis durumdadir ifadelerine yer veren Fatih Gümüs, gün geçmiyor ki ögrenci ya da veli tarafindan sözlü ya da fiziki siddete maruz kalan bir ögretmen haberiyle karsilasmayalim. Ögretmenlerimizin motivasyonuna, itibarina ve hatta canina kasteden siddet vakalari, artik egitim hayatimizin en hayati problemlerinden birisi haline gelmistir. Siddet vakalari konusunda önleyici ve caydirici tedbirleri içeren mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danismanlik hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alinmasi vs. gibi düzenlemeler zaman kaybetmeden yapilmalidir. Ögretmene verilen deger hususunda ögrenci ve ailelerin bilgilendirilmesi, ögretmene siddet vakalarinin önünün alinmasi anlaminda gözden kaçirilmamasi gereken hususlarin basinda gelmelidir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile