Oguzeli'nde Saglikta Büyük Basari

Oguzeli'nde Saglikta Büyük Basari

Deprem sonrasi 284 çelik konstrüksiyon üzerine kurulan ve 9 siddetine kadar dayanikli olan Yeni Oguzeli Devlet Hastanesi tamamlanarak hizmete girdi.

Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 siddetindeki depremlerden hasar alan Oguzeli Devlet Hastanesi, Bashekimi Dr. Ögr. Sedat Özdemir’in azmi ve çabalari sonucu 12 bin 114 metrekare kapali alana 284 demir konstrüksiyon üzerine 7 ay gibi kisa bir sürede tekrar insa edildi. 9 siddetindeki depreme dahi dayanikli hale getirilen hastane Türkiye’nin yasadigi asrin felaketinin ardindan Oguzeli ilçesinde saglik hizmetleri kesintisiz hizmet vermeyi hedefliyor.

Depremin hemen sonrasinda hastane ekibi, hizla harekete geçerek ilçede bulunan bir okulda saglik hizmeti vermeye basladi.

Bu süreçte, Japon saglik ekiplerinin de yardimlariyla okul bahçesinde kurulan çadirlarla acil saglik hizmeti saglandi. Geçici olarak verilen bu hizmetlerin ardindan, eski hastane arazisine NATO tarafindan kurulan konteyner hastane ile bölgedeki saglik hizmetlerine devam etti. Ancak hastane insaatinin baslamasiyla birlikte NATO konteyner hastanesi bosaltilarak, saglik hizmetleri Sehit Halil Ejder Polat Kislasi’na tasindi. Yaklasik bir yil da bu alanda hizmet veren Oguzeli Devlet Hastanesi, yeni yapilan alana geçerek hasta kabulüne basladi.

Yeni Oguzeli Devlet Hastanesi, 19 poliklinik, 24 acil servis müsahede alani, 68 yatak kapasitesi, 12 eriskin yogun bakim, 4 yenidogan yogun bakim, 6 palyatif bakim yatagi, 5 yatakli diyaliz merkezi ve 3 ameliyathanesiyle ilçeye hizmet sunmaya basladi.

Hastane yapisinda kullanilan 284 foley kazik ile binanin saglamligi ön planda tutularak depreme karsi dayanikli bir yapi insa edildi.

“9 siddetindeki depreme kadar dayanikli”

Hastane hakkinda bilgi veren Oguzeli Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Ögr. Sedat Özdemir, hastanenin 9 siddetindeki depreme kadar dayanikli insa edildigini söyledi.

Dr. Ögr. Özdemir, “Hastanemiz deprem sonrasi 7-8 ay gibi kisa bir sürede 284 çelik konstrüksiyon üzerine insa edildi. Bizim firmadan ve yetkililerden aldigimiz bilgilere göre hastanemiz 9 siddetindeki depreme kadar dayanikli. Suan hizmete basladik. Toplamda 90 yatagimiz var. Bunlarin 68’i hasta yatagi geri kalani ise yogun bakim ve palyatif servislere ait. Bununla beraber 3 tane ameliyathane ve 6 tane diyaliz ünitesi mevcut. Ayrica vatandaslarimizin saglik hizmeti için 19 tane de poliklinik hizmetimiz mevcut. Burada Oguzelili hemserilerimize çok güzel hizmet vermek için variz” dedi.



“Ilk etapta aylik yaklasik 30 bin kisilik hasta kapasitesi mevcut”

Oguzeli Devlet Hastanesi’nin Oguzeli ilçesi için büyük önem tasidigini söyleyen ve ilk etapta 30 bin kisilik hasta kapasitesinin oldugunu aktaran Bashekim Dr. Ögr. Sedat Özdemir, “Oguzeli merkez bir ilçe. Oguzelili vatandaslar uzun zamandir böyle bir hastaneyi bekliyordu. Suan için Oguzeli’nin büyük ihtiyacini karsilayabilecek bir kapasiteye sahip. Insallah en kisa zamanda tam kapasiteyle aktive oldugumuzda Oguzeli’nin tüm ihtiyaçlarini karsilayabilecek kapasitede olacagiz. Su anda ilk etapta aylik yaklasik 30 bin kisilik hasta kapasitesi mevcut. Ilerleyen zamanlarda bu sayiyi da arttiracagiz. Biz güzel hizmetler vermek için halkimizi bekliyoruz. Biz de hem merkez Oguzeli ilçemizden hem de diger ilçelerimizden de hastalarimiz gelecektir. Biz tüm Gaziantep halki ve çevre illere de hizmet vermek istiyoruz” diye konustu.

Oguzeli Devlet Hastanesi, yenilenen yüzüyle ilçede ve çevresinde önemli bir saglik merkezi haline gelerek, bölge halkina yüksek standartlarda saglik hizmeti sunmaya devam edecek. Bashekim Dr. Ögr. Sedat Özdemir’in bu basari hikayesi ise bölgenin yeniden ayaga kalkmasi ve toplumsal dayanismanin en güzel örneklerinden biri oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile